2013-09-13

Nokia N8-00 čeština

Dostal se mi do rukou telefon Nokia N8-00 u něhož se projevovalo několik závad, které se daly odstranit přehráním softwaru. Provedl jsem jej přes standardní Nokia Suite (kterou jsem notnou chvilku upravoval, protože musíte mít nejnovější verzi). Co jsem zjistil po dokončení aktualizace je fakt, že mobil byl z šedého dovozu, což se projevilo nepřítomností češtiny. A ihned jsem zjistil druhou skutečnost, že "Nokia změnila" postupy přepsání product code, které bylo nutné k instalaci "správného" firmwaru. Naštestí se z toho dá dostat poměrně snadno...

Pokud už jste někdy dělali podobný zákrok na starším telefonu, pak zapomeňte na JAF, Phoenix, NSS a další skvělé aplikace, jediné co potřebujete je Nokia Care Suite - oficiální nástroj Nokie. Zkuste googlit nejnovější verzi, hledá se dost špatně, proto přikládám link na download + návod a názvy souborů.
Spusťte Nokia Care Suite a klepněte na Product Support Tool for Store, zvolte CareSuite External login (ten dopadne úspěšně, pokud jste správně umístili soubor usergroupsconfiguration.cfg). V tento moment byste měli vidět svůj telefon připojený. Pokračujte v horní liště na Tools a klepněte na Firmware download. 







Nyní stáhnete firmware s příslušnou jazykovou mutací, tak se vybírá pomocí Product Code, není však nutné přepisovat ho v telefonu, jak tomu bývalo dříve.
  • 059D1W3 - původní (anglický) produktový kód
  • 0599844 - Euro3 CZ grey, nově vložený
Doplním všechny další kódy podle barevné mutace, které jsem našel na fóru:
  • 0599766 euro3 CZ dark grey,
  • 0599823 euro3 CZ dark silver,
  • 0599844 euro3 CZ grey,
  • 0599896 euro3 CZ blue,
  • 0599915 euro3 CZ orange,
  • 059D487 (TM-CZ) Silver V1 GV,
  • 059D8L0 (O2-CZ) DARK GREY V1,
  • 059D9N6 (O2-CZ) GREEN V1_COLOR
Vložte tedy tento kód do tabulky a klepněte na Check Online, poté zaškrtněte zatržítko Optional Content a dokončíte tlačítkem download. Stahování se přesune do nižší lišty a běží (1,53 GB).

Po stažení přepněte v levém sloupci Programming a zvolte Change Language Package, vyskočí tabulka ve které byste měli vidět dříve stažený firmware. Vyberte jej a zvolte Start. program vypadá, že sice stahuje, ale v zápětí se přepne do režimu Flashing ROM. 

Po dokončení se už telefon zeptá na volbu jazyka ve které už nechybí čeština. Nicméně se nejedná o permanentní změnu produktového kódu a tudíž by neměl být problém s přípradnou reklamací přístroje. 

Přístroj RM-596 tedy při Product code 059D1W3 používá jazykovou sada 111.040.1511.03.01.
U tohoto telefonu jsem také řešil zapomenutý zamykací kód.

13 komentářů :

  1. Díky, aktualizovaný odkaz na 2. soubor

    https://app.box.com/s/g20kvna2zf6r3z5fw8ji

    OdpovědětVymazat
  2. vyzkoušel jsem všechny kody a nepodařilo se mi češtinu naistalovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,
    Prosím Vás, dělám vše podle návodu, když dám download firmware napíše mi to hlášku "Datapackage with product code xxx queued for download) Nevíte někdo co s tím ?
    Děkují za každou radu.
    PS: moc pěkný návod

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vám hlásí, že se firmware se přiřadil do fronty ke stažení a začne sew stahovat. Tuším, že mě také zaskočilo, když jsem neviděl žádné stahování a tak jsme překlikl v levém panelu na jinou záložku a poté se objevila fronta stahování...

      Vymazat
  4. Te'd mi to pro změnhu píše" Access is denied. Verify credentials" ????

    OdpovědětVymazat
  5. dobry den zeznate prosím kod na nokia 202 pro češtínu děkuji

    OdpovědětVymazat
  6. Access is denied. Verify credentials.
    Nokia už přišla na to, že to takto dělá hodně a soubor "usergroupsconfiguration.cfg" už není platný. Konkrétně mnou odkazovaná verze mi fungovala, ale neuměla připojit nový Lumia telefon. Přehrání šlo provést offline poté, co jsem pomocí programu NaviFirm+ stáhl firmware alternativně. (stačí ta verze zdarma)

    OdpovědětVymazat
  7. sobor (usergroup...) nahrazen, ale přesto se přístroj nepřipojí...

    OdpovědětVymazat
  8. dobry den. spravil som vsetko co ste tu pisali. aj mi to ide ale v istom bode sa to vsetko sekne. ked sa uz dostanem do okna kde mam yadat produktovy kod hned ako stlacim vyhladavanie online, tak mi nic nenajde a este mi to vypise, unable to generate temporary class(result- 1)error cs 0002: unable to load message string from resources .prosim viete mi povedat co dalej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak je i patrné z diskuse výše, Nokia přišla na to, že lidi mají přístup a zakázala ty volně šiřitelné účty usergroupsconfiguration a proto si nelze volně vyhledávat. Je to docela problém, jak se hnat firmware. Za nějaký poplatek jsou tuším k sehnání od nového JAFu. Chce to dále Googlit. :-)

      Vymazat
  9. dik chlape maka jak fik dik

    OdpovědětVymazat
  10. špica funguje bezvadně.


    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)