2013-10-30

Nokia N8-00 zapomenutý zamykací kód

Po nedávném článku o přehrání češtiny u tohoto telefonu Nokia (RM-596), jsem řešil nový problém a to zapomenutý zamykací kód. 

Při manipulaci s telefonem došlo k automatickému zamknutí a ani restart nepomohl k úspěšnému zrušení volby. Mobil tak zůstal nepoužitelný... Ještě než se pustím do samotného popisu problému doplním, že před tímto incidentem se zdal být bezpečnostní kód známý a sám jsem jej do telefonu zadával. Proč došlo k přepisu (uživatelem?) je mi záhadou...

Na internetu se dočtete postupy, jak zjistit zapomenutý kód, popřípadě najdete množství kalkulaček master kódů a ani jeden nefunguje. Jako jediná možná cesta se ukázalo kompletně přepsat firmware (Dead flash) telefonu pomocí nástroje Phoenix.

K tomuto účelu nejlépe poslouží video návod na Youtube. S vynecháním části (1:05 - 2:10), pokud zároveň ne"hackujete". Jak získat soubory firmwaru jsem popisoval v článku o češtině. Asi s tím budete mít pár obtíží, nicméně Google v těchto záležitostech výrazně pomůže.

Po obnovení telefonu je zamykací kód nastaven na standardní 12345 a je možné ho opět změnit. (a tentokráte nezapomenout)



Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)