2013-10-23

Aktualizace na Windows 8.1 chyba

Když jsem se na přednášce Microsoftu "Přivítejte Windows 8.1" v den zveřejnění aktualizace pokoušel o aktualizaci, došlo u mne k několika chybám. Naštestí se mi je podařilo vyřešit.

Postup jsem aplikoval na legální Windows 8 Pro. Nejprve je nutné mít doinstalované všechny aktualizace přes Windows Update, protože jinak se nezobrazí nabídka na aktualizaci na systém Windows 8.1, protože samotná aktualizace je nabízena nikoliv přes Windows Update, ale přes Store. 
Ve Windows Store uvidíte velký banner na aktualizaci (3,53GB), pokud tam není, nemáte splněny všechny předpoklady pro instalaci.



Proč ovšem píšu tento článek: Během instalace se mi vyskytly 2 chyby, díky kterým jsem ji nemohl dokončit. Konkrétně tedy 0x8007139f a 0xc190010b. Nemomohlo, opětovné spuštění, restart ani rady z internetu v podobě povolení automatických aktualizací. Nicméně problém vyřešil průvodce WindowsUpdateDiagnostic.diagcab ze stránek Microsoftu.

Po té již instalace bezproblémů prošla... :-)

Doplněno: Tato instalace nicméně dost rozhasila operační systém. Je to vlastně nová instalace přes starou. Některé programy nešly spouštět, jiné padaly, systém souborů se musel přeindexovat pro podporu hledání a celkově se rychlost a spolehlivost snížila. Spěje to k čisté instalaci Windows 8.1...

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)