2014-12-19

iPhone 4 a zašedlá WiFi

Dostal se mi do rukou přístroj iPhone 4, který měl kromě jiného závadu v "nefunkční WiFi po ugradu iOSu", jak mi sdělil uživatel.


Takže jsem se dal do testování. Mimojiné jsem provedl downgrade z 7.1.2 na 5.1.0. Jenže v nižší verzi WiFi taktéž nefungovala. To už jsem zpozorněl a navštívil sekci nastavení, obecné, informace, kde jsem se snažil zjistit MAC adresu WiFi síťové karty v telefonu. 


Český přístoj odpověděl stroze "není", anglická verze pak "N/A". Pokud tedy zařízení nemá viditelnou fyzickou adresu, pak asi nemá připojený adaptér a tak logicky nemůže být v systému dostupná. 

Chyba je v hardwaru, prozkoumal jsem z internetových videí a rozborek, že čip s WiFinou je na iPhone na hlavní desce a tudíž nejde vyměnit. Tady není co opravovat, ale pro jistotu jsem se vydal ještě do servisu.


Můj velice oblíbený servis v Ostravě, kam nosím telefony se kterými už nemám já co udělat, mi hned na začátku sdělil, že je to asi K.O., ale to prověří. Prověřili, nejde to a proč? Když někomu iPhone špatně spadne, pak může trvat nějakou dobu než se čip provozem poškodí a zničí. Prý je to vcelku obvyklé a to je i případ mého iPhone. Neopravitelné.

Proč to není tak tragické: přes iTunes se dá docela slušně synchronizovat od kontaktů po data. Pokud jde o mobilní internet, stále tu zůstávají datové přenosy operátora.

Pozor, na internetu chodí spousta návodů, jak to opravit zahříváním přístroje fénem a chlazením v ledničce apod. Lidi, mobily jsou jako počítače, akorát mnohem menší a mnohem více namáhané. Nedělejte tomu žádné fyzické utrpení, zničíte si ho!

Tolik k jednomu "jednorukému" iPhonu...

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)