2014-03-12

Instalace Android 4.4 KitKat na HTC One S

Tak jsem se rozhodl, že si vylepším výrobcův ROM nahráním upravené, za to vyšší verze. Níže najdete zřejmě neúplný postup, jak zabít svůj telefon. Postupoval jsem totiž značně neprofesionálně, zbrkle a pod časovým tlakem. S množstvím úspěšných zákroků jsem měl pocit, že už vše dokonale umím. Logicky následovala rána palicí.

Nejprve bych vás chtěl zradit od přehrávání oficiálního firmware. Položte si otázku, co vám teď nefunguje? Co získáte přehráním? Většinou nic moc, akorát něco nefunguje, za to máte nejnovější Android. K čemu?

Zadruhé jakýmkoliv zásahem do SW přístroje ztrácíte záruku a dokonce se autorizovaný servis ani nebude vašim problémem zabývat. Jediné, co může, je vyměnit vám desku. Fakt, je to divné, ale nekecám

Navíc bůhvíkdo ten alternativní firmware upravoval a tak nevíte, co se do telefonu vůbec dostane... Pokud máte stále nutkání si "likvidovat" přístroj, doporučuji si ještě přečíst něco o názvosloví a vůbec o tom, jak to v Androidu funguje.

A teď už něco "praktičtějšího" (připomínám postup, jak to NEdělat):
Docela hezky popisuje (úspěšný) upgrade tento web.

Pokud je toto váš první zásah do firmware telefonu, je neprve nutné odemknout zavaděč. Lze to udělat na stránkách HTC, když se budete tvářit jako vývojář.




Další informace a ROM jsem čerpal odtud. Kokrétně jsem vybral ze seznamu soubory:
  • cm-10.2.0-ville.zip (tedy toto vlákno)
  • aokp_ville_kitkat_unofficial_2014-01-16.zip
Tady asi došlo primárně k chybě, jelikož mám jinou verzi HBOOT než je požadováno. Celé se to projevuje v kombinaci s odemčeným bootloaderem pravděpodobně hláškou:
This build is for development purposes only do not distribute outside of HTC without HTC's permission...

Nezapomeňte si také nastavit všechny ovladače všech možných režimů připojení přes USB, to jsem naštestí udělal. Celé jsem to pak dorazil nahráním recovery:
  • openrecovery-twrp-2.6.3.0-ville-selinux.img

Poté se již telefon nespustil ani do bootovací, recovery, prostě žádné obrazovky... Telefon alespoň po několika hodinách na nabíječce rozsvítil oranžovou diodu nabíjení. To je celé... Jak jsem telefon uvedl do provozního stavu se dočtete v pokračování.

Pokud se máte možnost ještě dostat do recovery menu, pak se lze ještě zachránit přes oficiální ROM.

Výsledek? Nebudu už přehrávat ofišl ROMky, protože nezískám nic moc pozitivního navíc. A když už ano, tak si udělám na to dostatek času a fakt nabiju baterku až naplno...

Alespoň jsem se po měsíční zkušenosti s Nokia 7110 přesvědčil o tom, že staré telefony zvonily asi tak 100x hlasitěji než současné, i vibrace byly cítit. Na klasických klávesnicích mě baví psát SMS a že rychlé hry jsou lepší než propracované několikahodinové nesmysly. #SnakeII

1 komentář :

  1. ...stalo se mi to stejné. Oprava : trojhmat ... volume+ volume- power. neopraví se recovery, nicméně telefon se spustí s původní ROM ...
    pokud by se ti podařilo něco dalšího určitě s tím jdi na svět.

    díky a držím palec.

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)