2014-03-05

Kde koupit jízdní kolo v Ostravě

Nedávno dopadla na bráchu potřeba výměny tohoto dopravního prostředku za novější a o chlup větší kus. Tak kam se zajít podívat v Ostravě? Ještě doplním, že jsme se zajímali o krosové kolo v ceně +/- 15000 Kč z čehož vychází i naše hodnocení.

Cyklo-Šlachta ve Vítkovicích
zde chodím své kolo pravidelně servisovat a nakupovat doplňky. V prodejně měl zejména kola značek Maxbike a Author. Výběr je dostatečně velký, pomoc s výběrem přímo od pana Šlachty.

Cyklo-Staněk v Michálkovicích
odtud máme všichni kola současná. Nevelký výběr v malé prodejně, přesto nás několik kol zaujalo a našel se mezi nimi i favorit pro koupi. Kola značek Autor, Kelly's a další, které se mi ovšem nyní nevybavují. Pan Staněk nabídl rezervaci.

BagBike v centru
odtud má pro změnu kolo kamarád. Je to prodejna (snad výhradně) značky Merida. Výběr byl slabší, prodejce nás taky neuchvátil. Každopádně zde mají nejlevnější duše v celé Ostravě.

MojeKolo.cz v centru
zde prodejce docela snaživě nabízel kola značek Pells, Ghost a Lapierre. 

BikeShop novékolo.cz - Mariánské hory
Nabídkou nás velmi profesionálně provedl přímo majitel, bohužel kola Kelly's se nám nelíbila.

MaxCursor - Zábřeh
Luxusní prodejna jízdních kol. Mají vystavené většinou drahé modely, kategorie cross prý byla vyprodána, nicméně po dotazu nám prodejce v katalogu vyhledal kolo Author s příjemnou cenou. Kolo samotné by bylo na prodejně do 2. dne na objednávku.

Bezvakolo.cz - Bělský les
velká prodejna plná kol s příjemnou obsluhou. Zde jsme v nabídce kol Pell's a dalších objevili záhy finalistu z řad MRX. Ostatní značky jsme dále příliš neřešili. Ochotně nám zarezervovali vybraný kousek. 
Slepenec z různých modelových roků, ovšem s plnou výbavou: 3 x 9 převodů, kotoučovými hydraulickými brzami i zamykatelnou hydraulickou vidlicí jsme za 11 900 Kč na konec nevybrali, protože rám byl pouze 19".

Yogi.cz - centrum
pro kontrolu všech známých prodejen jsme se vypravili i do cykla Yogi. Jak víme, je zde draho, ochotný prodejce nám nabídnul kola značky Trek.

Cyklo Manďák - centrum
na závěr jsem přešli cestu a dokončili tour. V této prodejně mají poslední modely kol MRX a Pell's. Bohužel nabídka kol nebyla pro nás zajímavá.

Kola Favorit - Sokolská Třída
Tuto prodejnu jsem po dřívější příležitostné návštěvě rovnou vyřadil. To, co zde vydávali za kola se mi nelíbilo.

Tím jsem snad završil okruh po všech významnějších obchodech v Ostravě. Budu rád, pokud mi do diskuse přípíšete další své vyzkoušené. Případně také hledám cyklistické bazary v Ostravě!


Doplněno: Takže nové kolo jsme nakonec opravdu koupili. Na doporučení známého jsme zvolili obchod Kolago v Orlové-Lutyni, kde nám majitel Lukáš Pavlech sestavil kolo na míru. 

Rám 21" MRX, který jsme viděli v Cyklo Manďák na horském kole nám velmi ochotně nasadil na 28" kola, osadil komponenty SRAM a doplnil typickým trekovým vybavením. Vše velmi elegantně barevně sladěno do detailů. Cena? Neptarně vyšší než za kolo v BezvaKolo, ovšem již s výbavou, výrazně elegantnější a s kvalitnějšími komponenty.

Opět to dokazuje, že prodávaná "sestavená" kola nejsou vždy nejlepší volbou. Zejména, co se týká použitých komponent.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)