2012-05-12

Sluchátka k mobilu na krk

Také vám v poslední době chybí ta "stará dobrá" sluchátka - špunty, která se navlékají na hlavu a visí tak člověku symetricky na krku?
Nokia HS-31
Ke svému mobilu Nokia N72 jsem kdysi obdržel headset HS-31, který mi pomocí textilního pásku visel na krku a z každé jeho strany se oddělovaly stejně dlouhé dráty ke špuntům do uší. Podobný princip se nachází také u sluchátek HS-23 nebo HDS-3.

Krční most HS-31, kdy jsou obě sluchátka na stejně dlouhých kabelech

Dnes používám hudební set AD-54, který jsem pro změnu obdržel k telefonu Nokia N97 a ten již sluchátka řeší jedním delším kabelem ke vzdálenějšímu uchu a kratším k bližšímu. Toto řešení tedy není vyvážené...
Nokia AD-54 - špunty jsou sériově - za sebou

A proč mi to tak vadí? Vždy, když s někým hovořím, tak si automaticky sluchátka vyndám, jenže ta se během jakéhokoliv i drobného pohybu všelijak posunují a tím je znovunasazení docela problematické. Z pohledu druhé strany i docela komické.


Zatímco, když mám na HS-31 šňurky ke sluchátkům stejně dlouhé, a tak hledám jen špunty někde v oblasti klíční kosti, protože jsou krátká není problém a snadno nasadím.
U AD-54 musím najít to delší, potáhnout za něj, abych ho vůbec dostal do ucha (obvykle se totiž nachází někde těsně u krku) a pak někde v hloubi bundy nebo mikiny hledám to druhé sluchátko, které obvykle visí někde u pasu.

No můžete mi vysvětlit, jaký to má smysl? Bohužel se tak vyrábějí snad všechna špuntová sluchátka a od nějakého jiného než mobilního výrobce jsem takové řešení ani neviděl. Ti obvykle používají jen systém, kdy se sluchátka rozdělí a po vytažení z uší obvykle plandají ve špíně na podlaze. Nepochopitelné!

Další věc, jejíž smysl mi uniká, je proč se dráty ke sluchátkům dělají z pogumovaného materiálu, který v případě zašmodrchání ani neklouže a tak se rozmotávání stane noční můrou... HS-31 je téměř celý provedený v textilu a jak dobře se rozplétá.

Používal bych ji dále, bohužel Pop-Port se už jaksi nepoužívá... 


Možná se divíte, proč používám originální sluchátka a ještě špunty, ale vyhovují mi nejvíce. Velká sluchátka se nehodí na neustálé přenášení v kapce a problém s kvalitou jsem nikdy neměl...


Pokud máte stejný problém nebo jste ho už vyřešili, napište mi do diskuse.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)