2012-01-16

Autoškola DPO

Tak jsem si už i já úspěšně prošel autoškolou na "Bčko" a protože vybrat si z nabídky v Ostravě, tu nejlépe vyhovující je občas složité, píšu tento článeček s informacemi o autoškole Dopravního podníku v Ostravě.

Doplněno: Rozšířoval jsem řidičské oprávnění o A2 u autoškoly Tomáše Otiska a znovu rozšiřoval o plné A u Autoškoly Club.

Úvodem sděluji, že všechy provozní informace se dočtete na oficiálních stránkách. Tedy především termíny zahájení kurzů. Nejprve je nutné podat přihlášku a vyřídit si potvrzení od lékaře (to je potřeba až pro podání žádosti o řidičák, ale už na úvod jej musíte mít). Kamarádi platili 300 Kč, po mě chtěli v Moje@mbulace 400 Kč, ale když jsem dodal potvrzení o studiu, tak jsem nakonec nic neplatil.

Po dodání formalit začínají teoretické lekce a pokud nedojde ke změně, tak jsou pevně v pondělí a středy od 15:00 do 19:00 (končívají 18:30). Příchod později do těch 15 minut bude tolerován. Co je nutné dodat, že u této AŠ je teorie striktně povinná! Pro podání přihlášky ke zkouškám musíte absolvovat všechny výkladové lekce a při každé se podepsat do archu. Pokud nějakou z lekcí vynecháte, nahrazujete si ji v příštím kurzu za měsíc!
Teorií je celkem 8, trvá tedy 4 týdny. Z 8 je pak 1 lékařská a 2 technické. V poslední skládáte test nanečisto.

Už po prvním týdnu si můžete začít plánovat praktické části. Reálně už během něj. Ve třídě funguje režim, kdo má čas a první se hlásí na vyvolávaný termín, tak je zapsán. A o co se tedy hlásíte? První dvouhodinovka náleží simulátoru. 


Dále absolvujete cvičiště aneb dokolečka dokola kolem vozovny. Poté již následují jízdy do provozu, které postupně nabývají na obtížnosti. Výraznou část výcviku se pohybujete v centru, takže chytáky komisařů budete mít zvládnuté! Všechny vykonané činnosti se vám zapisují do průkazu, který je vám pak po absolvování kurzu odebrán. Tento průkaz vás v průběhu kurzu také opravňuje ke vstupu do vozovny - jinak se musíte na vrátnici vozovny zapisovat do knihy. 

Co se týká doby za kterou autoškolu uděláte. Začínal jsem 17. října a poslední jízdu dojezdil 2. prosince. Na zkoušku jsem byl zapsán 19. prosince a po svátcích 2. ledna jsem podával žádost, načež jsem za 3 týdny (16.1.) obdržel vyhotovený řidičák. Takže to bohužel nebylo tzv. přes noc...

Jak to urychlit? Pište se od začátku plánování na každý den v týdnu, vše ostatní nechávejte plavat. Nemusíte vždy jezdit s přiděleným instruktorem, aspoň zjistíte jaký je ten váš. Termín zkoušky se dozvíte až po odježdění všech jízd. Bohužel to zde nefunguje jako v jiných autoškolách, kde jste během jízd zapsáni a dojezdíte ke zkouškám, měli s tím problémy. Během dokončení jízd a zkouškami si lze objednat 1 zlevněnou kondiční jízdu. 

Před zkouškami musíte zaplatit na magistrátu 700 Kč za zkoušku. Uvádí se minimálně 3 dny předem (někteří platili i v den zkoušky). Pak už zbývá jen přijít, napsat test a odjezdit si to své kolečko. 
Pokud některou z částí nezvládnete, tak platíte za opakování části zkoušky magistrátu i autoškole a opět čekáte na termín.

Až se vám to podaří, podáváte žádost (následující týden po vykonání zkoušky), zaplatíte 50 Kč a po 3 týdnech si přijdete pro řidičák.

Snad jsem na nic nezapomněl, kdyžtak se zeptejte níže.

11 komentářů :

  1. Ahoj Ivo, díky za detailní popis z tvé autoškoly.. Musím překonat svůj strach a taky začít..

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za popis...překonávám strach a taky se tam chystám...vypadá to v autoškole v pohodě

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní03.12.13 6:08

    Jak si obědnat kondiční jízdu ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji telefon.
      http://www.dpo.cz/sluzby/autoskola/kde.html

      Vymazat
  4. Jak probíhají závěrečné zkoušky ? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní11.12.13 8:19

    prosím na jaké adrese zjistím termín zavěrečné zkoušky .dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj termíny jsou na http:/www.dpo.cz/terminy/ :P

      Vymazat
  6. Ahoj, prosimtě kolik se platí za opravné zkoušky :( se vším všudy ? děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Platí se a) magistrátu za opravnou zkoušku a za b) autoškole za přistavení vozidla, konkrétní částky nevím, protože se to u aut měnilo. Tuším, že 700?

      Vymazat
  7. Anonymní25.12.13 9:36

    Prosimtě a na ty opravní zkoušky tě přihlísí dpo nebo se tam musím nák nahlásit sama ?
    Díky

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, pokud mohu doporučit do této autoškoly nechoďte. Podívejte se na hodnocení na http://www.vsechny-autoskoly.cz/autoskola_dpo/hodnoceni/
    pěkný den

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)