2013-09-22

Autoškola Tomáš Otisk recenze

Protože po dřívejším absolvování autoškoly DPO nastal čas rozšířit si své řidičské oprávnění B o skupinu A2. Brácha současně dělal skupiny B + A2. Díky nějakým voucherům z TŠ Bolero jsme se rozhodli pro Autoškolu Tomáše Otiska.

Moje druhá a poslední zkušenost s moto autoškolou
Zápis probíhá před vyučováním teorie v učebně v Zábřehu, kde dostanete na úvod všechny potřebné informace. Poté probíhají teoretické hodiny, je nutné absolvovat všechny teorie a to celkem 7x 1,5 hodiny pro nového žadatele. Při rozšíření stačí snad pouze 2. Naplánovat je to možné i při vyučování v Porubě na celkem 4 odpoledne. Na konci vás čeká papírový test. Poté jste zařazení do výcviku jízdy.

Toto není normální den autoškoly, ale vyjížďka pro bývalé žáky pořádaná Tomem
Plánování jízd probíhá způsobem, že vám pan Otisk zavolá a zeptá se, zda-li máte čas tehdy a tehdy. Výhodou této AŠ je, že vás vyzvednout tam, kde potřebujete a lze se domluvit taktéž na konkrétním vysazení. Motorky začínají a končí u Otisků doma v Zábřehu na Rýparově. Ocenil jsem možnost si do garáže zaparkovat svého skútra během jízdy na velké motorce, protože jsem nemusel do MHD v moto oblečení!

Jízdy probíhají s odstupňovanou intenzitou. Nejprve cvičiště, výlety do okolí Ostravy a pak hurá do provozu v centru. Připraveni budete na vše. Jako lehkou nevýhodu uvádím vzdálenost od centra, v DPO autoškole jsem byl v centru každou jízdu (taky aby ne, když se vyjíždělo z vozovny) a tak jsem měl zvládnuté snad všechny chytáky.


Nově se také zkoušky nekonají jen v areálu na Hranečníku vedle autobusových garáží, ale také na ploše Centra bezpečné jízdy Libros odkud se do centra jezdí mnohem příjemněji.

Snad všechny motorky autoškol v Ostravě
Jako velmi pozitivní vnímám vysoce osobní přístup. Tato autoškola působí příjemným rodinným dojmem. Snad i díky tomu jsem zkoušky zvládl na první pokus. Doporučuji Tomáše Otiska i vám!

Jednou takhle na vyjížďce
Doplněno: Už se mi také podařilo rozšířit si A2 na plné A. K tomuto rozšíření je třeba se pouze dostavit na jízdu s komisařem - nic jiného! Tentokrát jsem nezvolil Tomáše, ale Autoškolu Club od Dalibora Tichého, protože to prostě bylo levnější a ještě jsem měl slevu na základě kupónu z nějaké mnou absolvované jízdy zručnosti. Navíc to do autoškoly bylo blíž a spousta dalších nepodstatných důvodů včetně toho, že mohu porovnat další autoškolu.


Zaplatil jsem tedy autoškole i magistrátu, přišel v pátek ráno na zkoušku a bezproblému si odjezdil ještě starou verzi zkoušek (od 1.11.2015 jsou nové). Jízda byla díky praxi bezproblémů, motorka fungovala taky OK. Instruktor - pan Blahut byl velmi příjemný a tak se vše podařilo. Jestli mohu tuto autoškolu Club doporučit? V podstatě ano, ale má zkušenost s nimi byla velmi omezená.

A co vy, kde jste dělali autoškolu na motorku v Ostravě?

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)