2017-05-20

Samsung NX 1000 a cloudové funkce

Pořídil jsem si bezzrcadlovku Samsung NX 1000 z druhé ruky a než mi ji stihli ukradnout, tak jsem zjistil, že přítomná WiFi je sice funkční, ale že nyní již nepodporované aplikace nefungují. 


Přesněji po spuštění, asi nejužitečnější utility, Skydrive vyškočí hláška:
Security Error: The server certificate could not be verified
Předpokládám, že jde o problém způsobený přejmenováním služby Skydrive na současný OneDrive a nedá se s tím nic udělat... Aktualizace firmware nepomůže a na jiný způsob update jsem nepřišel. Přítomný upload fotek na Facebook i přímo do telefonu funguje bez zvláštních obtíží...


1 komentář :

  1. Já mám k dispozici 3 foťáky co mají WIFI a připojení pro android. Aplikaci používám pro dálkové odpálení a přenos fotek. Za nejhorší bych označil tu od Nikonu pro zrcadlovku. Ta umí opravdu jen vyfotit a přenést fotku ve srovnání s aplikací pro kompakt Fujifilm, která umí natáčet video, zoomovat, vypínat a zapínat blesk mi to přijde dost ubohé. Jasně asi to tolik lidí nevyužívá, ale mezi ty atributy a důvody, proč si ten foťák mám koupit, to píšou.

    Stejná věc v bleděmodrém, aplikace k rotopedu. Takové hrozné UI jsem neviděl snad 8 let. A stejně jak u tebe, většina funkcí vyžaduje registraci. Která co? Nedoběhne. A když se podíváš na prospekt k tomu rotopedu tak je to skoro na prvním místě.

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)