2012-12-21

Asus V6J postup rozebrání

Potřeboval jsem rozebrat počítač ASUS V6J-X007P a protože poměrně nerad laboruju v jakém pořadí mám který plast rvát ven, tak jsem hledat servisní manuál, bohužel neúspěšně. Přináším však několik rad, jak se dostat dovnitř.


Prvně sundejte klávesnici. Zespoda jsou to dva šroubky označení ">K<". Shora stačí odjistit packy na horní linii tlačítek. Poté vymontujte kovovou lištu pod baterií a teď už jen zbývá vymontovat všechny šroubky zespodu notebooku. Pokud jde o konstrukci, tak je méně typická s tím, že víko s displejem je přišroubováno do horního dílu. 

Až budete skládat počítač zpět, nezapomeňte zapojit konektor reproduktorů, který je při standartním pohledu na notebook v pravém předním rohu a není při kompletaci vidět!

K samotnému počítači mohu říct jen to, že je to děsný vergl, který má jednak strašně křehké plasty a také velmi nešťastnou konstrukci. Především kloubní spojení je vyloženě špatné. Bylo také důvodem k rozmontovávání, protože mechanismus postupně přestřihl flex kabel k monitoru a na druhé straně začal výrazným způsobem nahlodávat anténu WiFi.

Takže pokud máte možnost setkat se s Asusem V6J, tak honem rychle utíkejte...

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)