2012-09-03

TOPO Czech PRO 2012 unlock

Tento návod je psán pro vlastníky oficiálních licencí, avšak po přidání mezikroku může sloužit všem.


Při nedávné aktualizaci map v GPSce Garmin nüvi 255W jsem narazil na turistické mapy TOPO Czech 2012 s cenovkou atakující 2500 Kč. Běžně používám bezplatné mapy nüMaps Lifetime, chcete-li City Navigator Europe NT 2013.20 a jsem spokojen. Jenže občas bych uvítal mít po ruce nějakou podrobnější - turistickou - mapu.

Odkazů pro stažení map najdete, i přes filtrování výsledků Googlem, velké množství, kupodivu většina pirátů nepřiloží k souborům ani minimální popis aktivace. Taktéž uživatelé, kteří si produkt zakoupili, mohou tápat. Heslovitě tedy uvádím postup, který by měl vést ke zprovoznění.

Pro práci s mapovými podklady slouží obslužný program MapSource. V jeho rozhraní probíhá otevření a odemčení vámi stažených soborů. Licenční klíče k tomu potřebné se ještě stále nezískávají výhradně z online rozhraní a tak lze zadat přímo zakoupený serial nebo použít keygen s názvem "Garmin Unlock Generator" (by JetMouse).


Práce s keygenem je jednoduchá (svého času dokonce o hodně jednodušší než s oficiálním postupem), stačí zadat ID mapy také označované jako MapID / FID (název složky s Czech TOPO po nainstalování do PC bez prvních znaků) tedy z FAM_1714 je ID mapy 1714. Majitelé zakoupených licencí musí tento krok přeskočit a přejít přímo k zadání údajů do formuláře.




Dále zadáte ID číslo vaší navigace, ale není to totéž číslo jako to, kterým se přihlašujete ke Garmin.com. Zmíněný údaj získáte po připojení navigace k MapSource a kliknutí na 'Odeslat do zařízení', kde se po vyhledání připojené navigace objeví vedle typu GPS také toto 10 místné číslo.

Nyní už jen opisujete klíč z krabice nebo jej generujete a vkládáte do MapSource => 'Pomůcky' => 'Odemknout mapy...' => 'Aktivovat online', kdy se otevře okno prohlížeče a současně vyskočí v programu tabulka žádající o 25 místné číslo.


Poté bude nutné MapSource vypnout a znova zapnout, myší označit požadované regiony a odeslat do zařízení. Po restartu navigace jsou mapy dostupné, musím uznat, že tedy ve výborné kvalitě a podrobnosti.

V závěru chci také apelovat na případné zkoušeče tohoto postupu, aby v případě, že použili druhou variantu a mapový podklad se jim líbí, aby si jej co nejdříve také zakoupili a neokrádali tak tvůrce

2 komentáře :

  1. Momentálně je článek silně neaktuální, neboť jakékoliv, byť turistické, mapy v navigaci se nemohou vyrovnat aplikaci Mapy.cz pro Android, iOS a WP pro chytré telefony.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní29.06.16 0:22

    Výborně děkuji moc to jsem potřeboval

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)