2012-02-29

HP LaserJet 1320n

Měl jsem čest seznámit se s touto tiskárnou a hned se vrhnout do její konfigurace. Připojení přes USB je automatické, kdyby i tak někdo potřeboval ovladače, stáhne je odtud.

Manuál naleznete tady, ovšem rychlejší bude, když vám některé poznatky převyprávím. Potřeboval jsem nakonfigurovat síťové připojení, ze začátku aspoň na zkoušku.

Po připojení konektoru RJ-45 se nejprve nic neděje, potom se teprve rozsvítí kontrolka. Otázkou je, co dělala tiskárna před vaším zájmem, proto je dobré vedle zníměného konektoru podržet ten malý spínač a spolu s ním až teď tiskárnu zapnout, tím dojde k resetu předchozí konfigurace. 

Pro další práci potřebujete znát defaultní IP adresu. Takže nyní již se zapnutou tiskárnou cvakněte opět tím malým čudlíkem vedle konektoru (nechte tam chvíli mezeru po tom úplném restartu), vyjede stránka s nastavením a všeobecnými informacemi. Vpravo bude pod hlavičkou TCP/IP vypsána 'IP Address:', tu přeťukejte do prohlížeče a měli byste být v konfiguračním okně tiskárny!

Tradá, máte vyhráno!

Nyní ještě doinstalovat tuto tiskárnu na klienty. Z neznámých důvodů mi nefungovala konfigurace přes průvodce Windows (zkuste vypnout neMicrosoftí firewall) a byl jsem nucený použít HP Universal Print Driver for Windows PCL5 (link na x32), pod položkou 'Ovladač - Univerzální ovladac tisku' na stránkách HP, kterým jsem přes 'dynamickou volbu' v průvodci nainstaloval univerzální tiskárnu, která se mě dotázala na zjištěnou IP adresu z papíru a tím se přidala jako klasická Windows tiskárna.

A tak všichni šťastně tiskli až na věky...


Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)