2011-08-26

Kindle 3.2.1 hack a čeština

Stalo se u mě tradicí, že každé mé nové zařízení musí být hacknuto. Né že bych byl takový „hacker“, ale většinou to přidá nějakou funkci. V tomto případě tomu není jinak. Nyní se snažím o přidání češtiny – kvůli českým znakům pro názvy kolekcí a především pro změnu screensaverů, které jsou sice pěkné, ale mé obrázky jsou lepší!

O samotném hacku toho bylo napsáno dost, dodávám jen poznámky, protože mi to podle návodů úplně bezproblémů nešlo.


Především pro nejnovější (08/2011) verzi firmwaru (3.2.1) je nutné, na rozdíl od starších, před updatem restartovat zařízení. Stáhněte si tedy vhodné soubory ze stránek Yifan Lu (je tam přibalen návod, ale já to přece jenom zopakuju)

  1. vypněte WIFI modul
  2. postupujte Menu => Settings => Menu => Restart
  3. připojte USB kabel (skoro hned)
  4. počkejte na dokončení restartu a ihned, jak se objeví Kindle jako disk v počítači nakopírujte do rootu soubor s aktualizací
  5. odpojte a aktualizujte FW přes Menu => Settings => Menu => Update Your Kindle
  6. v tuto chvíli je Kindle hacknutý (neprojeví se to změnou) a je na čase instalovat češtinu
  7. pro instalaci lokalizace není potřeba znovu restartovat, jen nakopírovat soubor do kořene a přes výše zmíněný postup „Update Your Kindle“
  8. po projetí instalace máte český Kindle i s českými znaky (přes Alt + Sym)

Použité soubory:
Aktualizace:
  • update_jailbreak_0.5_k3w_install.bin
Čeština: 
  • update_loc_cz_3.1r13_k3w_install.bin
    Značky souborů: 
    • k3g = Kindle 3 Wifi + 3G  
    • k3w = Kindle 3 Wifi

        Problémy se kterými jsem se setkal:
        Hláška: „The Update was unsuccessful“ ať jsem měl jakýkoliv soubor ať jsem restartoval jak jsem chtěl, pomohlo vypnutí WIFI!



        A nyní, jak si nahrát vlastní spořič obrazovky. Je to velmi jednoduché, stáhněte si soubor kindle-ss-0.22.N.zip z něj soubor update_ss_0.22.N_k3w_install.bin a ten už stejným postupem jako češtinu nainstalujte. Po úspěšném nahrání se zobrazí upravený obrázek, který po připojení Kindla k PC můžete vyměnit. Naleznete jej ve linkss/screensaver.

        Parametry pro obrázky jsou rozlišení 600x800, 16 barev a převedeno do odstínů šedé a to vše uložené ve formátu GIF. Nyní se již můžete pustit do personalizace své čtečky!

        1 komentář :

        1. Děkuji za návod - vypadal stručně a srozumitelně, ale stále se mi objevuje hláška „The Update was not successful“ přestože wifi je vypnutá. Asi to nebude ta správná příčina.

          OdpovědětVymazat

        Dotaz, připomínka, oprava?
        (pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)