2011-08-24

USB streaming videa ze Sony DCR-TRV33e ve Windows 7 x64

Tato kamera s hlavním záznamem na miniDV pásek má 3 možnosti přenosu dat do počítače, konkrétně pak pomocí A/V výstupu (tedy klasicky analogově), pak pomocí firewire (kabel se ztratil) a také pomocí USB streamingu, což je taková nejkompatibilnější možnost v případě, že máte k dispozici pouze netbook. 

Problém ovšem nastane v momentě, kdy na něm máte nainstalovaný OS Windows 7 nebo Vista v 64-bitové variantě, což by měl být dnes už standart. Sony poskytuje tyto ovladače maximálně pro Visty x32 na svých stránkách. Já jsem zkoušel rozchodit přenos pro x64 systém a nepovedlo se mi to. Takže tedy konstatuju, že to nelze a video přetáhnu na svém desktopu pod virtuálním strojem. Tuto zkušenost doplním po ůspěšném vyřešení. 



A protože "se" raději našel firewire kabel, zanechal jsem pokusů o USB streaming a vyzkoušel si tuto metodu, která je vážně bezkonkurenční. Stačí připojit. Nabízím upravený postup ze stránek Sony:

  1. Připojte kabel IEEE-1394 k portu i.LINK videokamery.
  2. Druhý konec kabelu i.LINK® připojte k počítači.
  3. Zapněte videokameru v režimu VCR.
  4. Přetočte záznam na začátek.
  5. Na počítači spusťte software pro zachytávání videa.
  6. Na kameře zapněte přehrávání.
  7. V programu zapněte „nahrávání“ videa.
Co se týká softwaru pro zachytávání, použil jsem Corel VideoStudio X2, je to můj oblíbenec, ale úplně stačí třeba Microsoft MovieMaker, který je součástí Windows. Rychlost nahrávání je 1:1 s reálnou délkou záznamu. Mám kazetky na 60 minut, takže tedy počkám hodinku.

1 komentář :

  1. Dobrý den, díky za návod. Funguje perfektně. Jen mám ještě dotaz jak dostat datum a čas záznamu do AVI souboru při převodu? Mám kameru propojenou pomocí IEEE 1394 a jako program používám MovieMaker. Vyzkoušel jsem i několik dalších programů na stažení videa, které by to měli umět, ale bez výsledku.

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)