2014-12-28

Nokia E52: Chyba při zapínání telefonu. Kontaktujte prodejce

Jednoho rána (po noci propípané vybitou baterií) se po připojení mé hacknuté Nokie E52 na nabíječku objevila tato hláška:
Chyba při zapínání telefonu. Kontaktujte prodejce
Vytáhnul jsem tedy z přístroje vše, co se dalo: paměťovou kartu, SIM a zkusil znovu. Opět nic.

Co se dá dělat, tak hard-reset! Klasickým Nokia trojhmatem: zelený telefon, tlačítko 3 a hvězdička drženým po dobu zapínání jsem telefon vrátil do původního nastavení.


Povedlo se, ale hláška nezmizela, jen se přepla do angličtiny. Reset byl úspěšný, ale problém přetrval.
Phone start-up failed. Contact the retailer.
V domnění, že jde o SW chybu, jsem provedl dead USB flash telefonu. Tím se do přístroje dostal původní čistý firmware, ale hláška opět nezmizela. Že by šlo o chybu hardwaru?



Dalším pozorováním jsem zjistil, že jde nespíše o problém v nižší úrovni firmwaru. Většinou se píše SECURITY_TEST failed, ostatní uživatelé to testují programem Mobileex Professional Service Suite, který po stažení z oficiálních stránek nelze spustit, neboť jej zachytává antivir, jako hrozbu. Do toho nejdu, ale kdyby to šlo, pak video popisuje, co s tím provést.


Po této opravě je ještě potřeba opravit nějaký soubor, jak se řeší na tomto fóru. Jak je zřejmé, blíže jsem se již tomuto problému nevěnoval, neboť to považuji za ekonomicky nevýhodné. Nokia E52 je již za svým zenitem, funkční kus naleznete v inzerci za pár stokorun...

Pokud ale objevíte řešení, nezapomeňte mi napsat! Rád návod dokončím...

Dohra: Jako už tradičně jsem zašel s telefonem do ostravského servisu za šikovným Polákem. Ani on s tím nic neudělal, neboť je to prý vada na desce, kterou i Nokia řeší výměnou kus za kus, protože je příliš tenká a dochází k  poškozování paměti. Na diagnostice se prý chyba neprojeví, ale je to "známá chyba". Co nadělat, telefon odsloužil v dost zbědovaném stavu 4 roky a je třeba si koupit nový.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)