2016-11-17

Počítač se nezapíná "watchdog initiation" error

Jednoho pěkného večera přistála v mém Messengeru žádost o záchranu: Počítač s Windows 10 se nespouští, točí se kolečko, ale místo přihlašovací obrazovky se objeví chyba "Phase 0: Starting Watch Dog Initiation", konkrétně tedy:
PHASE 0
- starting watch dog initialization
- loading configuration( root kernel, set up)
- pre initialization events
- creating watch dog dynamic key list
- sub systems initialization
- finished
Phase 1:
- Initialize Components
- starting reactor
- starting components
- starting internal subsystems
- starting command channels
- Srm start actions
- starting external subsystems- finished

Nicméně na konci se nestane nic a počítač je zamrzlý v tomto bodě. Co s tím? Předně odpojit všechny flešky, disky, karty a jiná paměťová média z počítače. Chybu způsobuje antivir od AVG, který na nich možná našel něco škodlivého. Pokud nic připojeného není nebo to nepomohlo, tak zkuste další způsob.



Vypněte počítač podržením zapínacího tlačítka > 4 vteřiny. Po vypnutí vytáhněte baterku (pokud jde o notebook) a znova zapněte pouze přes kabel bez akumulátoru. Ve chvíli kdy se objeví to Windowsácké spouštěcí kolečko vytáhněte šňůru napájení z notebooku / restartujte klasický počítač tlačítkem. Situaci opakujte 3x a poté by se mělo objevit tabulka s pokusem o automatickou opravu.


Po úspěšném spuštění Nástroje pro odstraňování chyb se počítač zeptá, zda-li jej chcete restartovat nebo pokračovat Pokročilou opravou, zvolte pokročilou, Oprava spouštění, něco zašramotí a počítač se zeptá na restartování. Poté počítač najede normálně a/nebo se zeptá na možnost Nouzového spuštění se sítí, zvolte tedy tento režim. 


Po nouzovém zapnutí počítač běžným způsobem restartujte a mělo by být po problému. V každém dalším jiném případě postup opakujte a zvolte jinou možnost v Nástroji pro odstraňování chyb. Poslední možností v Nouzovém režimu je odinstalace antiviru AVG nástrojem AVG remover.


Doufám, že to pomohlo. Zdroj inspirace k řešení v angličtině.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)