2016-07-25

Windows update chyba 0x8024402f

Zavolal mi zákazník, že mu nejde aktualizovat Windows Defender, že to hází chybu 0x8024402f, která znamená, že připojení k aktualizačnímu serveru nebylo úspěšné. Nastalo ověření funkčnosti internetu: připojení přes TeamViewer jede, ICMP zprávy chodí v příkazovém řádku:
ping 8.8.8.8 -t
Napadlo mě ihned zkontrolovat také Windows Update, která končila na stejné hlášce, ale restartování daemona (services.msc) nic nezměnilo. Googlení problému nepomohlo, protože se zdá, že to není žádná specifická chyba. Hledal jsem tedy Windows Update Trobleshooter a při jeho stažení jsem narazil na příčinu problému.

Zákazník je připojený přes ISP O2 a došlo u něj k prodlevě za platbu za internet, což se projevuje tak, že vyskakuje hláška o nezaplacení a ta funguje tak, že požadavky na internetové stránky přesměrovává na jiný web s upozorněním.

Musel jsem tedy odkliknout, že o problému vím a najednou se Defender i Update rozjely. Proto, až příště budete troubleshootovat tuto hlášku, důkladně ověřte, že internet opravdu funguje. Jinou radu v tuto chvíli nemám...

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)