2014-04-17

XPenology není místo na disku

Došlo u mne k zajímavé chybě poté, co mi došlo místo na disku v NAS Xpenology založené na OS Synology. K systému se sice šlo přihlásit, ale to je asi tak vše.

Nejprve jsem dostal hlášení emailem za minutu další a tím to skončilo. Po přihášení do rozhraní DSM jsem se mi grafický správce soubor nespustil. Záchranou mělo zůstat SSH, které ale také nedokázalo adresářovou strunkturu zobrazit, natož odstanit soubory.

Co teď? Odstavil jsem systém a snažil se HDD připojit k mému primárnímu počítači. To se nepovedlo, jelikož nový disk jsem klonoval z tohoto a dva "stejné" disky se nepřipojí - zůstane offline. Linux na HDD, live distribuce Ubuntu nebo live XP systém na jiném stroji nedokázali disk připojit, tak jsem to vzdal a připojil disk opět zpět do NAS. Došlo k nabootování a po krátkou dobu se zobrazil průzkumník. Stihl jsem odstanit největší soubor a nyní je vše v pořádku.
Kapacita svazku 1 na zařízení není dostatečná; další volné místo získáte odstraněním některých souborů.
Celková kapacita: 912.46 GBDostupná kapacita: 0.39 GB (0.04%)

Takže vše nakonec vyřešil starý známý restart! Tím se však vynuloval čítač nepřerušeného provozu, takže po 60 dnech začínám nanovo...

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)