2013-02-17

HP mini 5103 zkušenosti po roce

V dubnu 2012 vyprší dvouletá záruka na můj, teď už bývalý, netbook Hewlett-Packard 5103 s konfigurací WT211ES. Myslím, že jsem nasbíral dostatek zkušeností s tímto zařízením, abych jej mohl případným zájemcům o bazarový kus popsat.


Netbook se prodával v různých konfiguracích, já jsem měl nejvýkonnější model s následujícími parametry:

Dalšími variantami pak byly slabší kusy s Atomem N450 a Windows. Jedna z konfigurací pak měla navíc lesklý dotykový dislej, její cena ovšem převyšovala 10 000 Kč.
Než přejdu k výkonovým otázkám, je nutné dodat, že tento počítač jsem si pořizoval na střední škole, kde pro mne bylo prioritou, aby zařízení nebylo příliš velké a dlouho vydrželo, tedy typická vlastnost netbooků. Musím ihned dodat, že v tomto ohledu jsem byl maximálně spokojen neboť ze začátků provozu jsem při denním používání nabíjel maximálně 3x týdně.



Výkon stačil bohatě na běžnou činnost ve Windows, Linuxu i Macu (kde jsem měl problémy s ovladači - kexty). Kancelářská práce 100%. Visual Studio 2012 jelo trošku přemýšlivěji nicméně 80% si zaslouží.

Dokonce jsem zvládl i virtualizaci ovšem bez podpory procesoru, nicméně Windows XP jsem ve VMwaru celkem svižně rozjel. Co už bylo příliš je virtualizace Hyper-V na Windows 2012 Server. 

Pravděpodobně vás zajímá, jak je to s hrami. Odpověď vás nepotěší, všechno do 3D se nepříjemně kouše a povětšinou se to nechce ani rozjet. Co fungovalo bylo GTA SA, Bulánci, COD 1 (COD 2 jako server). Problémy jsem měl s Counter Strikem. Nebyl to herní notebook, co dodat...


Ergonomie klávesnice a touchpadu skvělá. Co mně žralo byl posuvník na vypínání bezdrátových sítí, který nechtěl pracovat dle svého určení a zlobil. 

Proč jsem nakonec tento netbook opustil byl malý displej. Přestoupil jsem na VŠ, kde s počítačem pracuji celodenně a mám to domů k desktopu o poznání dále. Nyní používám Asus N53SV, ale o něm až v některém z dalších článků.


Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)