2011-12-18

Amazon Kindle Keyboard - aplikace a hry

Nedávno jsem se zabýval hledáním aplikací a her pro Kindle a to jen s částečným úspěchem. Ne, že by neexistovaly, jen jsou tak levné, že je nikdo nekrade (tudíš nejsou přístupné na internetu) a Amazon blokuje jejich prodej mimo území Spojených států (12/2011), doslova tedy "Pricing information not available."

Tuto nedostupnost lze velmi snadno obejít tím, že své zařízení deregistrujete z České republiky a "přehlásíte" na vymyšlenou americkou adresu. U mě je to ještě zjednodušeno tím, že mám stále k dispozici $30 gift card z výměny zařízení, ale ani platba kartou by nemusela být problémem. (Your Kindle Account => Country Settings)

Bohužel se mi na Internetu nepodařily sehnat volně "instalačky" aplikací pro Kindle, jelikož se všude a vždy odkazují na stránky Amazonu. Jaké aplikace se tedy dají sehnat za méně než jeden dolar?


Je to docela vymakaný poznámkový blok, více podrobností i s videi.


Kalendář pro Kindle, video zde.

Kontakty na Kindlu, od 7 Dragons, podrobnosti tady.

Opět Kalendář, tento se dá zakoupit, ale cenu $3.45 for non-US, a za $1 pro amerického zákazníka.

Tohle by mohlo být zajímavé, nicméně placené, pokud jste tento produkt již vyzkoušeli, určitě dejte vědět do diskuse!

Pokud už si změníte adresu, pak není problém s prohledáváním aplikací. Nutno dodat, že ty s cenou < $1 jsou aspoň finančně zajímavé.

Pokud si aplikaci zakoupíte, pak si můžete stáhnout i spustitelný balíček ve formátu azw2, který nahrajete do čtečky. Bohužel nejde tento soubor rozeslat více čtečkám. Pokud se ovšem jako majitel legální aplikace přeregistrujete na jinou čtečku, stáhnete, nainstalujete, odregistrujete a opět přihlásíte na svou čtečku, pak budou aplikace fungovat v obou Kindlech!

Zadarmo lze stáhnout Poznámkový blok od eduKindle, vyzkoušel jsem jej a musím říct, že je celkem neužitečný. Funguje na principu vkládání poznámek do knížky. Stahujte tady



Co mě při hledání uchvátilo jsou pak Monopoly pro Kindle od Electronic Arts. Vypadají úchvatně, za nízkou cenu. Pro českého Kindlaře dostupné nejsou... Vyzkoušel jsem je a musím uznat, že hratelné jsou, jen baterie trpí častým překreslováním displeje.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)