2011-09-08

Výměna displeje Nokia C5

Nokia C5-00, RM-645

Jak se zdá, tento telefon je poměrně konstrukčně křehký v displeji. Výměnu displeje jsem prováděl už 2x, protože poprvé na něj majitel upadnul a podruhé mu vypadnul z rukou. Při každé z vyjmenovaných nehod se obrazovka zmáčkla a praskla (buď fungovala půlka nebo vůbec), bylo potřeba jej vyměnit.

Ideálním místem pro sehnání této součástky je portál Aukro.cz, kde jsem postupně od 2 prodejců (kvalitnialevne a JHMobil) zakoupil displeje, které jsou naštěstí shodné s modely 2710, 7020, X2 a X3.



Původní originál Nokia s označením WD-F2432YA se prodává poměrně draho, tak jsem v obou případech vybral levnejší neoriginální variantu. No, rozdíl je znát! Kontrast barev je poměrně špatný a pozorovací úhly, zvláště ve vertikálním směru, docela bídné, obzvláště pokud máte nastaveno témátko do bílé - světlé barvy (u černých motivů to tolik nevadí). Tímto bych však nechtěl odradit případné kupce, použitelné to je dostatečně!

Jak probíhá výměna?
Každý si jistě umí vygooglit servisní manuál pro tento model. Tam je popsaný postup rozebírání. Ve stručnosti. Odstrojit od oddělatelných věcí, poté sundat kryt fotoaparátu - poprvé to jde děsně ztuha, oddělat dva horní šroubky a odcvakat rámeček. Teď už je venku celé tělo, odšroubovat šroubky u klávesnice, odpojit modul se sběrnicí se zadní strany a tím by mělo dojít k rozpadu na samotnou přední desku a zbytek. Teď už jen odpojit samotný displej a na jeho místo položit nový a nezapomenout připojit kabel (který si podle toho starého ohnu). Zpátečním postupem zase telefon zkompletovat.

Ještě dodávám, že je potřeba mít speciální Torx šroubovák Narex 808806 TX6x50, který společně s Narexem M6-V T8x60 tvoří základní sadu pro rozmontovávání telefonů Nokia.



Nyní by měl být váš mobilní telefon opět funkční!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)