2011-08-24

@CTIVE CAM MT4035 zkušenost se sportovní kamerou

Nápad pořídit si pro akční záznamy sportovních aktivit jednoúčelovou kameru mě přepadl o prázdninách 2011, kdy jsem nejprve prohledal Aukro.cz s tím, že žádná z nabízených kamerek nebyla pro můj účel vhodná nebo mě dostatečně nepřesvědčila o svých přednostech, jsem v letáku Makro naleznul to, co jsem hledal.


Byla to minikamera ActiveCam MT4035 od firmy Media-Tech. S rozlišením 720x480 obrazových bodů byla přijatelně kvalitní, se záznamem na nedodávanou microSD kartu a akumulátorem s výdrží až 3 hodiny natáčení. Navíc celé zabaleno do obalu, který působí jako běžná diodová baterka a dá se i takto využít. Z příslušenství ještě jmenuji držák na řidítka kola, přísavka na okno (která nedrží) a upínání na helmu, které je tak malé, že bych musel být trpaslíček s miniaturní hlavou a i kdybych byl, tak bych tomu celému nedůvěřoval.

Zmíněné nedostatky by se ještě daly překonat, kdyby zařízení splňovalo svou funkci, což nedělá. Důvodem k reklamaci je především nespolehlivost natáčení, občas se zastaví, občas se nechce ani zapnout, když už to chvíli jede, tak se třeba zmrší souborový systém (FAT32), takže jsou data nečitelná i po několika hodinovém obnovování nebo je obraz černý, popřípadě jenom s datem, které je napevno v obraze. U sportovní kamery bych také očekával nějakou formu ochrany proti vnějším živlům, především vodě, která chybí. V pouzdře je jednoduše díra, kterou nechráněný tišťák vidí ven! Ještě musím zmínit kvalitu zvuku, která je při pohybování nepoužitelná, jelikož elektronika uvnitř lehce skáče a vytváří tedy chrastění, čímž znemožňuje použít originální zvukovou stopu.

To vše dohromady působí tak, že je zařízení v podstatě nepoužitelné pro sportovní aktivity ke kterým je určeno a za ty peníze (900 Kč) rozhodně nestojí! Pokud zvažujete její nákup, tak se rozhodně porozhlédněte po něčem kvalitnějším nebo aspoň levnějším.


Doplňuji: kameru jsem reklamoval u prodejce (Makro), protože už kamera vůbec nenahrávala  - vlastně se vůbec nezapla a ani nesvítila. Protože se po tom měsíci a půl beztak 3x přejmenoval výrobce, tak se Makru nepodařilo reklamaci vyřídit v zákonné lhůtě a dostal jsem peníze zpět, což je asi ta nejlepší možná varianta!



Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)