2013-02-17

HP ProBook 4540s Atheros WiFi driver problém

Tak jsem strávil odpoledne u zprovozňování WiFi karty na notebooku HP 4540s (H4Q89ES#BCM) s Windows 7 x64. Po delší době bezvýsledného snažení jsem začal zjištěním, jaká je reálně instalována miniPCIe karta. Odklopení krytu je snadné, mrkněte na video.


Po zjištění, co je pod kapotou jsem všechny údaje porovnal s touto stránkou a výsledkem bylo, že jsem věděl na jistotu, že uvnitř je "Atheros QCWB335". K němu ale drivery přímo nenajdete. Jak je uvedeno, je potřeba hledat driver použítého chipu, tedy "Qualcomm Atheros QCA9565", což už je lepší. 

Nyní víme, jaký čip je použit a co hledat. Problémem je, že tento modul je všech možných typech notebooků HP. Nebudu vás napínat, nepoužil jsem ovladač z oficiálních stránek, ale nějaký HP universální s označením souboru SP58581.exe. (Ovladač bezdrátové sítě LAN Qualcomm Atheros AR9000 Series pro systém Microsoft Windows)

Ve Správci zařízení pak uvidíte: "Qualcomm Atheros QCA9565 802.11b/g/n WiFi Adapter"

Nakonec mělo toto řešení další dohru: Jelikož ani po několikeré přeinstalaci ovladače nedošlo ke korektnímu fungování, tak šel notebook na reklamaci, kde byl adaptér vyměněn.

Zprovozňujete tuto WiFi kartu na linuxu? Zkuste toto řešení pro Ubuntu!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)