2012-10-23

Kindle zakázání aktualizace

Už je to opět tady, dorazila k nám další aktualizace firmwaru. Výměna probíhá z verze 3.3 na 3.4, která mimojiné přidává podporu nového formátu a nový font. Než budu mít náladu se postarat o nový "hack", ještě chvíli vydržím se starší verzí, ale do té doby chci Kindle používat normálně!


V současné chvíli se totiž neustále opakuje hlášení, že se Kindle aktualizuje, aktualizace se nezdaří, kindle se restartuje, pak chvíli funguje a pak se opět aktualizuje... (to vše kvůli přítomnosti hacku) Mimojiné to sežere velmi rychle baterii. Jak aktualizaci jednoduše zakázat?

Připojte Kindle k počítači, otevřete jej jako v flešku a v kořenu - tedy první složce, uvidíte soubor s názvem Update_611680021_1725970040.bin o velikosti 19 MB. Zkopírujte si tedy jeho název a soubor smažte. Nyní vytvořte na stejném místě prázdný textový soubor (přes pravé tlačítko a 'Nový') a pojmenujte jej stejně jako smazaný soubor. Nezapomeňte na přepsání přípony! (pozor na Update_611680021_1725970040.bin.txt). A to je vlastně vše!





Takto jednoduše oblbneme Kindle, aby nám stále nenabízel aktualizace... V některém s dalších článků popíšu aktualizaci včetně opětovného "odemčení" všech vychytávek.

1 komentář :

  1. Díky moc za návod na odstranění opakovaného restartu.

    Dal jsem odkaz na tuto stránku na svoji stránku věnovanou formátování dokumentů pro Kindle (http://www.idsystem.cz/kindle/index.htm#PreventingRestarts)

    Míra

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)