2012-01-08

Atomic LT12 Race - recenze

Hned na úvod musím uvést, že i přes mnoho různých párů lyží na kterých jsem jezdil jsou tyto prozatím ty nejlepší. Měl jsem tu možnost objektivně porovnávat mnoho párů především proto, že v máme v rodině lyžáky stejných rozměrů, takže přesedat z jedněch lyží do druhých je otázkou vtěřin, což při jízdě za stejných podmínek na stejném svahu přináší nejpřesnější vnímání rozdílů.


Ale zpět k LTčkám, jsou to lyže určené pro obří slalom, tomu odpovídá rádius 17 m. Stavbou jsou poměrně vysoké, s podložkou pod již tak zvednutým půjčovárenským vázáním zvyšuje těžiště a spolu s ideální tvrdostí tím způsobuje obrovskou chuť lyží ke carvingovému zatáčení. Snadno zahajuje oblouk a po přitlačení na hranu v záběru zatáčí téměř "za roh". V tomto spatřuji jejich největší přednost. Jezdil jsem totiž na lyžích s menším poloměrem oblouku, které však po postavení na hranu "váhaly" se zahájením zatáčky a tak byl prožitek menší.

Pokud mohu ještě dodat ke konstrukci. Mají vyšší hmotnost, což je při sjezdu jistě příjemné, ale při přenášení se to lehce projeví. Mají špičku moderního tvaru, tedy zakulacenou hranatou. Povrch je členitý, takže přilepený sníh se hůře shrnuje.



Pro úplnost ještě přikládám recenzi výrobce:
"Výborné vedení v zatáčkách, ideální obřačka Atomic pro lehčí, či méně silové jezdce. Tato lyže Atomic vyhoví širokému spektru technicky vyspělých lyžařů. Technologicky totožná s topovým modelem Atomic GS 12. Atomic LT 12 je méně tvrdý a o něco širší (+ 2mm ve středu) druhý top model od Atomicu pro delší oblouky. Ve srovnání s GS 12 je lyže Atomic LT 12 méně vyztužena hořčíkem (Magnesium Power Rods místo 3D Power Channels) ovšem i Atomic LT 12 nabízí novinku sezóny 07/08 – výztuhy špičky Double Torsion Bar pro větší stabilitu a snadnější zahajování oblouků. Z loňska pak přebírá inovované Beta profily vyztužené titanem a podložku Powerbridge 80. Doporučujeme tento model méně agresivním lyžařům či lyžařkám. Díky menší tuhosti si i oni budou moci plně vychutnat rychlou jízdu na lyžích s téměř obřákovým rádiusem 16-18 m."

Pokud máte možnost si tyto lyže pořídit, pak neváhejte, opravdu stojí za to!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)