2011-11-01

Kindle 3.3 hack a čeština

A máme tu nový Amazoní firmware! Čím je nový se dozvíte snad všude, ale ve stručnosti:
  • ukládání dokumentů v Kindle Cloud
  • synchronizace dočtených míst a poznámek
  • předčístání knížek v češtině (neoficiální)
Popravdě jsem neměl chuť pouštět se do aktualizací, ovšem už 2. den mi při ranní aktualizaci vyskočilo, že povýšení se nezdařilo, což mi vadí. Tuž ve čtečce hacknutá verze 3.2.1 a aktualizace nejde. Po pár pokusech s odinstalací  hacku a češtiny kopíruju obsah Kindlu do PC a provádím "Reset to Factory Settings", teď už jde verze 3.3 nainstalovat... (z oficiálních stránek soubor Update_kindle_3.3_B008.bin)

(Soubor s firmwarem nahrajete do kořenové složky Kindle a 'Menu' = > 'Settings' =>  'Menu' => 'Update Kindle')

Další krok je provedení jailbreaku, aby šly vůbec instalovat češtiny a další blbinky.
Stahuju jailbreak_0.10.N a souborem update_jailbreak_0.10.N_k3w-3.2.1_install.bin provádím přehrání.

Následuje čeština, tentýž postup, ale se souborem update_loc_cz_3.3r19_k3w_install.bin - tento soubor také kopírujete do rootu čtečky. A zbývá poslední vychytávka a tou je vlastní spořič obrazovky, stále stejně, nahrávám soubor update_ss_0.25.N_k3w_install.bin z balíku kindle-ss-0.25.N.zip.

V tuto chvíli kopíruju zpět do paměti zařízení své knihovny, konkrétně pak obsah složky 'documents', 'music', obrázky na spořič, Calibre knihovny 'metadata.calibre' a 'driveinfo.calibre' a ve složce 'system' taky soubor 'collections.json'. Aby se položky zobrazily, musím provést restart čtečky!

V tuto chvíli se vrhám na testování nového firmwaru. Jak funguje předčítání naleznete v jiném článku. Jak odstranit reklamy na sponzorované variatně se také věnuji v samostatném článku. Snad se vám aktualizace podle mého návodu povedla stějně jako mi.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)