2011-09-16

AOC F22 full HD rozlišení pod Windows 7

Jelikož jsem vlastníkem tohoto monitoru - stylovky - dovolím si popsat problém, který mi nastanul při nastavení ve Windows. Tento displej podporuje standartní rozlišení 1600x900 pixelů, což je na displej velikosti 22" málo. Proto jej přenastavuju na velikost 1920x1080. Dodávám, že používám grafickou kartu ATi EAH4850.

Pod Windows XP nebyl problém v Catalyst Control Centre najít volbu 'použít data identifikace rozšířeného zobrazení (EDID) nebo výchozího nastavení ovladače' a deaktivovat ji s tím, že jsem si hned nastavil nové maximální rozlišení. Jenže pod Windows 7 tato volba neprovede požadovanou změnu a maximální rozlišení zůstane stále stejné! 
Co jsem tedy neudělal, volbu jsem odškrtl a nastavil požadovaných 1920x1080 při 60Hz, potom jsem aktivoval v registrech vlastní nastavování rozlišení:

(před tímto krokem je vhodné ještě aktualizovat ovladač z 'obecného monitoru nedporující PnP' na 'AOC F22' pomocí dodávaného ovladače tedy AOC.inf +cat + icm, který je nutno systému vnutit přes ovladač 'z disku'.

'Start' => 'Spustit' (mám to přes menu nastavené, standartně to tam není, najdete to v menu); příkaz 'regedit', kterým se objevíte v registrech Windows, 'najít' "DALNonStandardModesBCD1"; pravým 'upravit binární data' a na řádek začínající 0040 dopsat hodnoty: "16 00 09 00 00 00 00 75". 'OK' a restartovat PC.

Po znovu naběhnutí pravým na plochu 'Rozlišení obrazovky' a 'upravit nastavení', karta 'monitor' zkontrolovat odtržení 'skrýt režimy, které tento monitor neumí zobrazit' překliknout na kartu 'adaptér', 'zobrazit všechny režimy' a už si jen vybrat požadované rozlišení s frekvencí 60Hz.

Mně to takto fungovalo, doufám, že i vám. Možná je zbytečné vkládat ten krok s aktualizací hodnoty v registrech.


Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)