2018-03-28

Xiaomi se po aktualizaci nepřipojí na WiFi

Pokud provedete poslední aktualizaci (3/2018+) svého mobilního telefonu Xiaomi (Redmi Note 4), může se stát, že se nepřipojíte k WiFi, co s tím?

Chyba se projevuje tak, že se neprojevuje. U WiFi symbolu je zámeček, vypadá to připojeně, ale není. Internet nefunguje.


Problémem může být slabé zabezpečení WiFi, pravděpodobně máte nastavené nedostatečné šifrování přenášeného signálu na přístupovém bodu - po lopatě ta krabička od internetu chce jinak nastavit. Odborně, zvyšte šifrování z WEP na WPA2. 

WEP a WPA jsou dnes prolomené šifrovací metody. Jediná správná v tento moment je WPA2. V nastavení je to WPA2-osobní případně WPA2-personal.

Co s tím? Podívejte se zespoda na krabičku od internetu, opište do Google výrobce a model (něco jako TP-LINK WR740N) a přidejte heslo "nastavení WiFi" nebo anglicky "WiFi settings". Někde bude návod nebo video, jak to udělat, minimálně na stránkách výrobce. 

Není to složité. Při té příležitosti si nastavte nové heslo (8 a více znaků), protože stejně budete muset přenastavit všechna připojená zařízení - notebook / mobil / TV...


Heslo na WiFi by nemělo být jenom jméno vašeho psa či dítěte, které se dá uhodnout snadno. Ani žádné 1234 či oblíbených 8 osmiček, ale nejlépe v nějaká věta, kterou si snadno zapamatujete: MujPesAlikJeBozi je skvělé heslo.  To jenom tak na závěr...

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)