2014-05-06

Windows Phone 7.8: Vlastní písnička jako vyzváněcí tón

Nastavit vlasní vyzváněcí melodii vytořenou z písničky MP3 na Windows Phone 7.8 na Lumii 710 není taková legrace, jak by se mohlo z jiných OS zdát.

Nejprve je nutné si připravit skladbu. Ta musí být < 1 MB a být kratší než 0:40 s ve formátu MP3 nebo WMA. Já použil pro úpravu délky program mp3DirectCut, ale můžete použít svůj vlastní program. Doporučuji také nastavit ID3 tag pro identifikaci skladby (přes volbu Úprava).

Nyní nastává ta zábavná část. K přesunu do telefonu je třeba použít program Microsoft Zune. Proveďte instalaci a spojení počítače s telefonem. V programu, v paměti počítače, klepněte na Kolekce => Hudba. Do tohoto okna přetáhněte někde uloženou skladbu. Zobrazí se jako "Neznámé album Neznámého umělce", pravděpodobně.

Vyberte tuto skladbu (můžete si ji přehrát), označte a pravým tlačítkem zvolte možnost "Upravit". Poté do políčka "Žánr" vepište klíčové slovo "ringtone" a potvrďte. Vizte obrázky.



Nyní nastává čas pro přesun připravené písničky do telefonu. Chytněte skladbu a při připojením telefonu ji přetáhněte do ikonky telefonu v levém dolním rohu. Tím se provede synchronizace skladby do paměti telefonu. Trošku krkolomné řešení...

Nyní již v telefonu v menu Nastavení zvolte výběr vyzváněcího tónu. Vaše skladba bude pravděpodobně na úplném vrcholu nabízených skladeb.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)