2016-02-07

Recenze IP kamery IAN 271723 a zkušenosti

Protože si už delší dobu hraji se zabezpečením pomocí internetových kamer, tak jsem si zakoupil v akci v řetězci LIDL inzerovanou neprofesionální IP kameru IAN 271723 za částku 1990 Kč a vrhnul se na prostudování její funkčnosti.



Rovnou zde musím upozornit, že nejde o klasickou IP kameru, protože se chová poněkud netradičně. Předně záznam s ukládá výhradně na microSD kartu. Nenašel jsem stream URL s videem, což je problém, pokud chcete záznam ukládat mimo samotnou kameru, či jej vyhodnocovat analytickým software v reálném čase. 



Z toho také plyne, že samotná kamera nemá webové rozhraní. Obraz můžete kontrolovat výhradně pomocí mobilní aplikace (Android / iOS) nebo windows software, přičemž nastavení lze provádět pouze přes mobil.



Ke kameře se připojuje pomocí čísla DID, což je nějaký pevný unikátní řetězec znaků a pak nastaveným maximálně 10 místným heslem. Do administrace pak potřebujete ještě další heslo. Navazuje se i nějaké TLS spojení, takže přenos hesel je šifrován.



Největší nevýhodu vidím v tom, že kamera nefunguje pouze v lokální síti - ke svému chodu potřebuje internet, neboť po připojení si sice zažádá lokálně přes DHCP o IP adresu, ale poté kontaktuje vzdálený server v internetu (konkrétně Amazon AWS), který slouží jako proxy. 




Ten předává požadavek na přenos obrazu, který kamera multicastuje do koncového zařízení. Hodnocení této vlastnosti záleží na tom, zda jste rozuměli poslední větě. Jestli ne, je to pro vás dobře, kamera funguje i když o tom nic nevíte. Mi se to vůbec nelíbí.

Celkově kamera zatím funguje spolehlivě a je i bytelně vyrobena, bohužel to však není inzerovaná IP kamera, ale nějaký kamerový paskvil - naštěstí "funkční". 

Kompletní manuál i v češtině ke stažení z webu.

Technické parametry: 
  • Typové číslo: IAN 271723 
  • Model: CS12B050150FGF
  • Číslo produktu: 10.023.81 
  • EAN: 8711658461748 
  • Rozlišení obrazu: 1280x720 (HD ready) (720P) 
  • Citlivost 1 až 8 LUX 
  • Síťová rozhraní: Ethernet, WiFi 
  • Fyzická ochrana: IP66 
  • Zabezpečení přístupu: DID username + password

Pozor na umístění kamery a snímáním majetku, protože je to složité ještě z hlediska ochrany osobních údajů. Pokud chcete kameru provozovat na veřejném místě, musíte požádat o povolení Úřad na ochranu osobních údajů, kde dle mého sedí ti největší paranoici v zemi.



Pustil jsem se do analýzy kamery: odposlech paketů a reverzní inženýrství souboru s firmware, který jsem získal od nizozemské podpory. Kamera je ze síťového pohledu klient, nejsou na ní otevřené porty (kromě UDP přenosu obrazu) a tudíž se na ni nedá připojit. 


NEúspěšný pokus o připojení.

Na kameře běží CentOS pro ARM, mám i zdrojáky od kamerového systému "p2pcam" a nevidím v nich žádnou podvratnou činnost, protože pokud někdo cizí kouká na váš obraz, tak to dělá přes server a tam se nedá dostat. Možnost jak ovládnout kameru je připojením USB sériového kabelu, protože na desce uvnitř jsou pro to piny, nicméně se mi to nepovedlo zrealizovat.


Postup rozebrání na videu.


Součásti Camera IAN 271723:
  • wapp-G01SL03C (2014-01-09) modul LED
  • wapp-G01SS02D (2014-10-22) modul kamery
  • wapp-G01SM01C (2013-12-30) základní deska



Z průběžných geekovin: firmware startuje shell na /dev/ttyS0 a root je bez hesla. Podle všeho to vypadá že když vytvoříš na SD kartě txt soubor s názvem jsw_factory_mode.txt, kartu zastrčíš do kamery a kameru zapneš tak by na IP adrese kterou si lízne z DHCP měl poslouchat telnet kterým se lze připojit na roota.

Dále se mi ozval Juha z Finska, že si s kamerou dále hrál: "I decided to improve one camera recording triggering with external PIR sensor. I reverse engineered camera IR LED board and made connection for external trigger."  

Files with board improvement. Dále je tu repozitář, který by mohl pomoci. 

"Camera SW does some unknown heuristics for the original IR signal to decide when to trigger. After some practical tests I found that 25Hz 3-6s burst gives reliable triggering. Please find attached small interface project linking long range PIR sensor and camera. Just simple pulse generator. If needed some filtering for the external PIR can be added."

Pokud máte nějakou další zajímavost či zkušenost s provozováním této kamery, ozvěte se mi do diskuse a přispějte svými postřehy. Komentáře však nejsou fórum pro podporu.

120 komentářů :

  1. Kamerku jsem si chtěl koupit dvě a pro projetí 6 lidlů v okolí mě akorát nasrali. O půl deváté už nikde nebyla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem to napsal jak maďar. No prostě mě opět v Lídlu nasrali. Jestli jim přišly do každé prodejny 3 kusy,tak ať to příště raději ani nedávají do letáku!

      Vymazat
    2. Mohu nabídnout. Nepoužívám ji. Jsem laik

      Vymazat
    3. Mam zaujem. Cenu respektujem. Tibor Ivanič,Slovensko 974 01 Banska Bystrica Trieda SNP 48.prosim o odpoved dakujem

      Vymazat
  2. Přesně, jak tady píšeš. S IP kamerou to nemá nic společného. A ta "aplikace" pro prohlížení v PC mi přijde jak z dob Windows 3.1. Má to jednu malou výhodu - nepotřebuješ veřejnou IP adresu.

    OdpovědětVymazat
  3. Nedaří se mi připojit kameru přes Wi-Fi. Poprvé ještě můj router našla, tak jsem zadal heslo a uložil nastavení. Přesto se nepřipojila a když jsem nastavení zkontroloval, v řádku SSID bylo "Nic". Několikrát jsem kameru vypínal, dával obnovit WiFi síť, ale znovu už prostě nic nenajde. I když je v paneláku sítí plno. Nevím, co dál. Budu vděčný, za každou radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi první krok je reset kamery do továrního nastavení. To se dělá trošku netradičně tlačítkem na kabelu kamery, který je při zapnuté kameře nutné podržet 45 vteřin.

      hold the reset button for 45 seconds. After 45 seconds the red LED will start to flash and indicate the system is being reset. All settings will be reset to the defaults.

      Vymazat
    2. Díky za nakopnutí. O možnosti resetu do továrního nastavení jsem ani nevěděl. Jak je někdy užitečné přečíst si návod pečlivě. :) Už je to v pořádku. Ještě jednou díky.

      Vymazat
  4. Ahoj, šlo by obejít nebo simulovat ukládání na PC místo SD ? Díky E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je přesně to, co se snažím už od začátku prolomit. Dejme tomu, že na tom stále pracuji, ale výsledky se blíží pomalu.

      Co je třeba udělat?
      Získat přístup ke kameře. Uvnitř jsou piny na fyzické připojení UART / COM rozhraní, takže po připájením by se měl dát oživit SSH přístup. To je první krok. Jinak je kamera velmi dobře zajištěná a ze sítě se do ní kromě oficiální aplikace nedá dostat (což je vlastně dobře).

      Poté je třeba nějak ohnout SW, který snímá obraz, což je linuxový p2pcam (zdroják už mám) tak, aby poskytoval stream URL. Poté se dá již ukládání řešit na serveru, případně v kameře spustit webserver a napsat aplikaci, která lokální soubory zprostředkuje.

      Ideálně udělat konektor, který kameru spojí s projektem angelcam.com
      Práce je to až nad hlavu, pokud máte zkušenosti, můžete se do toho zapojit také. :-)

      Vymazat
  5. Dobrý den,
    děkuji za velice detailní rozborku.
    Měl bych otázku, zda kamera nahrává na SD kartu video i když se odpojít od internetu (třeba výpadek konektivity)? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  6. Velice děkuji za kvalitní a kvalifikovanou recenzi... přesně co jsem hledal. Pokud nerozběhnou webserver či jiné síťové služby nemá pro mě kamera smysl. Velikou nevýhodu vidím v neustálém používání SDkarty, kdy při častém přepisování hrozí velmi krátká životnost. Navíc ji potřebuji používat i pouze v LAN

    OdpovědětVymazat
  7. Koupil jsem novější typ IAN 281517, přístup opět pouze v Androidu. Jaký program jste použil na prohlížení ve Windows?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. UGRS2Player

      Ale zatím jsem nezjistil, zda funguje i přes internet.

      Vymazat
    2. Obraz rozmazaný, HD ani náhodou. Při rychlejším pohybu se navíc kostičkuje, takže ji vrátím. Je to opravdu šmejd.

      Vymazat
    3. Nainštaloval som emulátor androidu BlueStacks do Windowsu a stiahol originál aplikáciu OMGuard HD. Všetko funguje ako má.

      Vymazat
    4. BlueStacks má jednu nevýhodu: Ten imaginární mobil je tam "na stojáka", takže obrázek je ve finále menší, než na mobilu na šířku... Zkoušel jsem to řešit aplikací lupa, ale pak je obraz zase otřesnej:(

      Vymazat
  8. Dobrý den,
    rád bych se zeptal, zdali tato kamera funguje skutečně pouze přes WI-FI, nebo ji musím nejdříve připojit kabelem k routeru. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdřív nastavit s připojením na router. Pak v nastavení zadat svoji wifi síť. Dále už nemusí být připojená k routeru a jede pouze přes wifi.

      Vymazat
    2. Nejdřív nastavit s připojením na router. Pak v nastavení zadat svoji wifi síť. Dále už nemusí být připojená k routeru a jede pouze přes wifi.

      Vymazat
    3. Děkuji za odpověď. Takže říkate nejdříve připojit klidně doma kabelem k routeru, přenastavit (je jedno, zdali v androidu nebo na pc ve windows?) na wifi síť a pak kameru mohu od kabelu (routeru) odpojit, přidělat venku kde potřebuji a bude již připojená přes WIFI (jediný kabel tedy bude ten k elektrickému proudu). Chápu to správně? Děkuji.

      Vymazat
    4. Blbost, jsem kamery pověsil na zed napojil napájení a nastavoval vše přes wifi..

      Vymazat
    5. opravdu to tak funguje ?

      Vymazat
  9. Anonymní29.01.17 9:04

    Dobrý den , jde nekde nastavit aktualní datum záznamu . Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  10. dobrý den. Poradite mi prosím kde se dá stáhnout ten UGRS player děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. soft pre Widle by sa mal dať stiahnuť tu:

      http://service.smartwares.eu/en-us/product/10.023.81/camera-wlan-ip66-1.aspx?tab=downloads

      Vymazat
    2. Běží díky, ale akorát bez zvuku a funkce celkově dost ořezané. Exituje nějaká alternativa? Dík

      Vymazat
  11. Dobrý deň prajem, môžem potvrdiť, že táto kamera, resp. jej "blízky príbuzný" model IAN 281517 funguje zatiaľ tak, ako má, z internetu sa dá dostať na ňu mobilom, tabletom, alebo aj PC aplikáciou (UGRS Player (verzia 2.0.9)), nahráva na SD kartu, videozáznam je možné prehliadať napríklad obľúbeným VLC prehrávačom. Mám ju iba krátko, (jeden deň) takže ešte sem asi pribudnú nejaké skúsensoti. Kupoval som ju v LIDLi, vlastne dve (aj pre kamaráta) vzal som posledné dve. A ako píšu predo prispievatelia mnou, LIDL si asi myslí, že má zákazníkov ako šafranu, ináč si totižto nedokážem vysvetliť tie mizerné čísla dodaných kusov na jednotlivé predajne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní02.02.17 9:42

      Dobrý den, já mám problém propojit kameru jen pomocí wifi. Jakmile odpojím síťový kabel, odpojí se spojení v aplikaci... Děkuji moc za případnou radu. Jarda

      Vymazat
    2. Dobrý deň, som laik kúpil som dve kamery a neviem ich spojazdniť, prípadne moje tel číslo 0908527510 Ďakujem

      Vymazat
  12. Dobrý den, může mi prosím někdo poradit? V Lídlu jsem asi před cca čtyřmi měsíci zakoupil jednu zniňovanou kameru. Byl jsem s ní naprosto spokojený, protože splňovala účel pro který byla zakoupena. Je umístěna na chalupě a chtěl jsem mít přehled o tom, co se tam děje když tam zrovna nejsem, jelikož je na samotě. Na mobil mi chodil odkaz v případě detekce PIR čidla, připojil jsem se pomocí aplikace a hned jsem on line viděl co se děje. Signál byl jsem chytal ze svého wifi pomocí anténky umístěné na kameře.
    V současné době mám kamery tři. Všechny jsem měl stejně zapojené a nastavené, ale oznámení na mobil mi chodilo jen z jedné z nich. Zkoušel jsem je po jedné vypínat a postupně zapojovat, ale stejně chodilo oznbámení jen z jedné z nich. Sundal jsem tedy anténky a připojil jsem je kabelem přímo do routeru a nastavil je. Všechno funguje jak má, pouze stále chodí oznbámení při detekci pohybu PIR čidla jen z jedné z nich. Nevíte někdo náhodou co se s tím dá dělat, aby oznámení chodilo z každé z nich? Každá logicky vidí na něco jiného. Děkuji za odpověd. Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V aplikaci je "ARMED" volba pro kameru (takový zámeček) - pokud jej odemknemete, tak oznámení přestanou chodit.

      Vymazat
  13. Ahoj, mě funguje jak má, jen mám problém s detekcí pohybu. Mám nastaveno detekci pomocí pir senzoru, ale hlásí pohyb pouze když mám spuštěnou aplikaci v mobilu na pozadí. Tím pádem stále běží data... Neví někdo kde by mohla být zrada? Apku mám v mobilu Xiaomi Redmi 3s děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky mě to taky hlasí jen jak je puštěny nebo je na pozadí.
      Aby tě informovala kamera o pohybu musiš si nastavit i posílání na email ale musiš mit email pouze na gmail.com.Na telefonu si pak jen nastaviš email aby tě informoval o emailu.Ja si zalořil novy email jen na kameru

      Vymazat
    2. Tak v tom zrada nebude, pohyb hlásí jak jsem psal, tudíž mám email nastavený dobře a i gmail, ale jde mi o to, že když je spuštěná na pozadí, zbytečně žere data... Čekal jsem že mě při pohybu upozorní a ne že mě upozorní když to mám zapnuté. Nechci to mít zapnuté pořád a vyflákat na tom FUP

      Vymazat
    3. já mám ten samý problém,pokud nemám zaplou aplikaci v tlf,upozornění nechodí :/

      Vymazat
    4. Tak už mi hlášení pomocí PIR chodí normálně. Pokud to někomu pomůže tady byla zrada v nastavení, jak již jsem psal výše jednalo se o nastavení v telefonu Xiaomi Redmi 3S který má nadstavbu MIUI. Bylo potřeba jít do Optimalizace-baterie-spořič baterie-v nainstalovaných app zvolit OMGuard HD a přepnout z MIUI úspora(doporučeno) na žádné omezení. Od teď hlásí každý pohyb.

      Vymazat
  14. Ahojky mám takový dotaz mě funguje taky super akorat mi dost často pada spojení i když mám rychly internet. Jak je to u Vás nebo jaké jsou možnosti aby to nepadalo
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  15. Ahojte. Pokiaľ má niekto záujem mám úplne nové 3ks

    OdpovědětVymazat
  16. Zdravím, mě kamera funguje i bez internetu v mé lokální WiFi síti. Mám jiný problém. Kamera normálně funguje 18, 24 i 30 hodin a pak zhasne zelená dioda - kamera se sekne a nenahraje už nic. Musím jí resetovat, pak nahraje třeba tři minutové alarmy s nesmyslnými časovými údaji "vzmátoří se" a pak zas den pracuje normálně. V průběhu "normální" činnosti vždycky odněkud přijdu, zapnu na mobilu WiFi připojím se přes OMGuard a prohlídnu si nahrané alarmy (nemusím být na internetu a mít aplikaci spuštěnou na pozadí). Nevíte někdo, proč se kamera vždycky po nějakém čase sekne? Myslel jsem, že je to velikostí SD karty, ale koupil jsem 32Gb, zaplněná je ze třetiny a stejně se kamera sekne. Jinak má všechny vlastnosti, které jsem si od ní sliboval když funguje. Potřebuju jí dát na chatu a prohlédnout si vždy při příjezdu týdenní záznamy, ne jen záznamy z prvního dne, co jsem odjel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. narazil som na obdobný problém, mne kamera nahráva neustále, komunikácia sa neprerušuje (testované z tabletu), ale z počítača UGRS po nejakom čase zhavaruje, na skúšku som UGRS inštaloval na viaceré počítače ale žiaľ z identickým výsledkom, z čoho usudzujem, že je zle napísaná, alebo neodladená aplikácia UGRS, niekedy vypadne behom 15 či 20 minút, inokedy po niekoľkých hodinách. Taktiež sa mi nepáči, prečo programátor aplikácie neimplementoval zvuk, keď kamera na mobile či tablete zvuk má, je to pre mňa jednoducho nepochopiteľné. Mimochodom, kamera ku svojej činnosti nepotrebuje mať nutne nastavený WiFi prístup, stačí metalické pripojenie.

      Vymazat
    2. Jsem na tom úplně stejně, UGRS někdy vypadne po několika hodinách a pak vypadává ihned po spuštění znovu. Pokud to nechám být nějaký čas nespuštěné, pak opět jde spustit na delší dobu, ale vždy vypadne po nějakém čase znovu. Je to dost nespolehlivý program.

      Vymazat
  17. Anonymní05.02.17 2:12

    běží ten program UGRS2Player i pod Windows XP?

    OdpovědětVymazat
  18. ahoj, mě jen pod win7

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj,
    taky jsem si ji koupil, bohužel asi jsem měl pech na vadný kus, protože jsem ji zkoušel připojit na tři různé routery a nikdy se nespojila (zelená dioda nesvítí) nebo svítila jen krátce, v aplikace OMGuard ji to nenašlo, takže jsem ji dnes vrátil, vrátili mi peníze, což je u Lidlu super, ale jsem bez kamery.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbytečně jsi ji vracel, kamera byla v pořádku. Stačilo podržet resetovací tlačítko na 45s a uvést kameru do továrního nastavení. Koupil jsem takhle 4 kamery najednou a do LAN se mi připojily jen dvě. U nich jsem provedl tovární nastavení a po "továrně" vše běželo jak má.

      Vymazat
  20. Ahoj,
    taky jsem si ji koupil, bohužel asi jsem měl pech na vadný kus, protože jsem ji zkoušel připojit na tři různé routery a nikdy se nespojila (zelená dioda nesvítí) nebo svítila jen krátce, v aplikace OMGuard ji to nenašlo, takže jsem ji dnes vrátil, vrátili mi peníze, což je u Lidlu super, ale jsem bez kamery.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbytečně jsi ji vracel. Stačilo podržet tlačítko reset 45s a uvést kameru do továrního nastavení. Koupil jsem v lidlu 4 kamery a do LAN se připojily pouze 2. Tak jsem je resetoval a pak už pracovaly bez problému. Je třeba důkladně přečíst návod. Možná před instalací by nebylo na škodu preventivně kameru do tovarního nastavení uvést.

      Vymazat
  21. škoda, že si kameru najprv neskúsil restovať tlačítkom na prívodonm kábli, ja som kúpil dve a jedna sa tiež chovala ako Tebou spomenutá, ale po resete už potom bolo všetko v poriadku ...

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj mám uplně novou tuto kameru a nemám k ní uplatnění...Pokud někdo by ji chtel napiste...profiiq@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojda, nevím jak jsem to dokázal, le lamery mě už fungují parádně. Mám v nich SD kartu 32 GB třída 10 class. Třída 10 class je důležitá kvůli rychlosti. Jinak jak jsem psal,že mi chodí oznámení na mobil o detekci PIR čidla ze tří kamer jen u jedné, tak už to maká u všech. Zformátoval jsem u každé SD kartu a vypnul jsem hlášení na e-mail. Mám zaškrtnuté pouze povolení oznámení v v menu nastavení nastavení. Od té doby kamery fungují jak mají.Hrál jsem s i s tím týden než jsem na to přišel. Jinak oznámení mi chodí bleskurychle na telefon, cca do tří vteřin od detekce PIR čidla. Jsem cv dolíku, takže občas se stává, že je výpadek signálu, ale s tím se musí počítat s ohledem na lokalitu mé chaloupky. Jsem spokojený, ale týden jsem zuřil.

      Vymazat
  23. Ahoj,prosím o radu. Známý si zakoupil ipkameru koupenou z Lidlu, ale ma ji z druhe ruky, takze uz u ni nebyl manual a navic chybi i stitek na kamere kde by melo byt cislo DID. Jde ho ziskat i jinou moznosti, nebo je kamera uz k nepouziti? Dekuji za radu Filip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pripojiť kameru, nainštalovať OMGuard a zvoliť Search. Nájde ju samo a číslo DID vypíše.

      Vymazat
  24. Tak úplně stejná zkušenost, zabliká zelená ledka a nic... několik pokusů o reset, ale stále stejné, svítí jen červená ledka, zkoušeno na 3 různých LAN prvcích, na routeru ale link a aktivitu má. Asi se půjde kamera podívat zpět do LIDLU...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ak kamera ani po podržaní tlačítka reset na kábliku (minimálne 45 sekúnd, ak držíte kratší čas, HW reset kamery sa neuskutoční), pravdepodobne bude zlá a treba ju určite reklamovať, alebo rovno vrátiť.

      Vymazat
    2. Dobry den. Nasiel som lidl kameru po dlhich rokoch no neviem ako sa resetuje kde sa nachadza tlacidlo na resret?

      Vymazat
  25. Kde sa dá stiahnuť ten UGRS2Player. Ja som snáď prešiel už všetko a neviem sa k nemu dostať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už som sem odkaz raz dával, dávam ho ešte raz:
      http://service.smartwares.eu/en-us/product/10.023.81/camera-wlan-ip66-1.aspx?tab=downloads
      tam si máte možnosť stiahnuť program pre Windows ako aj manuál vo formáte PDF.

      Vymazat
    2. Ďakujem, už som to našiel. Funguje to. Len škoda že pod Windows nie je plná podpora ako OMGuard, napr. spustenie nahrávania pri aktivácii pohybu cez PIR, notifikácia cez email a pod.

      Vymazat
  26. Ahojte.. super informace. Mám model IAN 281517 a můj problém je s clonou kamery. Obraz z kamery je i při běžném zimním dni bez slunce moc bílý. Prakticky tam není nic vidět. Jen z blízka do 2 m. Se sluncem úplně bílo. :-( Až při soumraku je obraz v pořádku. Myslíte, že je to normální? Myslel jsem, že mám kameru umístěnou v tmavém rohu, zkoušel jsem na kameru zasvítit baterkou, obraz z kamery se nijak nezměnil. (bílo) Víte něco o cloně v této kameře? Nedá se nějak manuálně zastínit na pořád? Díky za jakoukoliv radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skúšali ste zmeniť nastavenie v mobilnej aplikácii OmguardHD v menu nastavení "Video Settings" položku "Enviroment Mode" ???? tam kamere určíte, či má byť citlivejšia na svetlo (Indoor) alebo nie (Outdoor), malo by to pomôcť, ak nie, skúste reštart kamery (tlačítkom na kábliku minimálne 45 sekúnd podržať). Aki ani jedno z uvedeného nepomôže, kamera je pravdepodobne vadná a vrátil by som mu predajcovi.

      Vymazat
    2. Ahoj, zdravím, povedlo se vyřešit problém s přepálením obrazu, také mám obraz přesvětlený, skoro nečitelný. Díky za radu.

      Vymazat
  27. Kúpil som túto kameru v Lidli na Slovensku a na účel, ktorý ju používam to úplne stačí. Wifi sa pripojiť síce nedalo a musel som použiť sieťový kábel. Mám ju von a ako vravím na moje požiadavky to úplne stačí. dokonca aj nočný obraz v úplnej tme je celkom dobrý. Nedá sa ešte niekde zohnať? Prípadne ak ju chcete niekto vrátiť do Lidla rád odkúpim...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Mam 1 ks na predaj.Kamera som kupil 27.1.Je v 100% stave aj s blockom
      0911139010 Stano

      Vymazat
    3. Lidl má nově e-shop a tady ji teď mají 1490,- do vyprodání zásob.
      https://www.lidl-shop.cz/Venkovn-bezpe-nostn-Wifi-kamera-IP-66/p100212663

      Vymazat
  28. Mám nainstalované dvě kamery na chatě. Fungují bez jediného problému (cca 2 týdny). Notifikaci do mobilu dostávám i když mi aplikace OMGuard neběží.(zasílání mailu nemám zapnuté). Při aktivaci PIR čidla kamera nahraje 1 min. záznamu, je možné si prohlédnout nebo stáhnou. PIR čidlo aktivuje bohužel i kočka. Ještě chci vyzkoušet softwarové aktivování.

    OdpovědětVymazat
  29. Zdravím, mám pár tipů! Jednak neházejte flintu do žita, když se kamera dlouho nechce spojit s WiFi. Už jsem si myslel, že je vadná nebo něco dělám špatně - trvalo to fakt hrozně dlouho. Když už jsem to prakticky vzdal a po chvíli (10 min) jsem se vrátil, abych kameru zabalil k vrácení, byla připojená...
    A další tip: OMGuard běží pod Androidem 5xx a vyšším. Já mám na tabletu čtyřku... Našel jsem v google play aplikaci s názvem U HD od stejného vývojáře, která umí totéž jako OMGuard HD a běží mi na Androidu 4xx - akorát asi není v češtině.
    A poslední tip: Myslel jsem si, že se vždy po čase kamera sekla a nenahrává - zhasne zelená ledka a záznam jsem na SD kartě nenašel. Není tomu tak - nahrává dál, akorát se záznam ukládá pod nesmyslným datumem. Vyřešil jsem to tak, že si prohlížení zadám od roku 2016 a zjeví se mi všechny "alarmy" - popořadě, jak byly nahrány, ale s nesmyslnými datumy a časy. Ale jsou tam... Doufám, že to časem vyřeší upgrade firmwaru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se, že mám podobný nebo stejný problém.
      Zjistil jsem, že vnitřní hodiny kamery se seřídí při připojení aplikace OMGuard, jenže místo aby běžely normálně dál, tak po nějaké době zblbnou a člověk má u záznamů špatné časy.
      A denně se připojovat jen kvůli hodinám se mi moc nechce.
      Možná to řeší nějaký novější firmware (mám tam 1.0.9.6), nevíte kde jej získat?
      Dá se případně obrátit na podporu Smartwares?

      PS: OMGuard (2.2.2.03) mi funguje pod Androidem 4.4.2

      Vymazat
    2. Aj ja mam tento problem, ze su pri zazname uplne bludne casy

      Vymazat
  30. Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli mi nějak půjde kamera připojit k routeru, který nemá lan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Pravdepodobne nie, pretože kamera nadviaže prvé spojenie zo serverom výrobcu kamery výhradne cez LAN a až potom, po úspešnom spojení, je možné nastaviť bezdrátovú komunikáciu a používať ju, kde už potom nie je nutná prítomnosť zapojeného LAN kábla do kamery.

      Vymazat
  31. Ahoj, chtela bych se zeptat, zda je tu nekdo, komu take nejde zformatovat sd karta a nebo,zda nekdo poradi jak na to. Vzdy se to cca 15 vterin pripojuje a pak se to odpoji. Nevite co s tim?

    Diky za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skúsil by som SD kartu vytiahnuť z IP kamery a naformátovať ju cez čítačku v PC ...

      Vymazat
  32. Zdravím. Má někdo zkušenosti se spotřebou dat v místě kamery?
    1) pokud kamera neodesílá foto nebo video
    2) spotřeba dat na 1 snímek, případně na 1 minutu videa?

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní14.04.17 7:05

    Ahoj, také mám kameru z Lidlu. Vše funguje bez problémů přes aplikaci v Androidu. Mám ale ještě jeden telefon s Windows. Máte někdo zkušenosti s tím jak dostat Omguard do telefonu Lumia?

    OdpovědětVymazat
  34. Vďaka za informácie,už som ju chcel trepnúť o stenu...funguje..

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj musim mit pevnou IP adresu?

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj musim mit pevnou IP adresu?

    OdpovědětVymazat
  37. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  38. ja mám kameru IAN 281517 a neviem ju pripojiť cez wi fi, cez kábel ide v pohode, ale tá App ka OMGuard HD, mi Vôbec neponúka pripojením na wi fi, dá sa vôbec táto kamera pripojiť cez wifi ?

    OdpovědětVymazat
  39. ja mám kameru IAN 281517 a neviem ju pripojiť cez wi fi, cez kábel ide v pohode, ale tá App ka OMGuard HD, mi Vôbec neponúka pripojením na wi-fi, dá sa vôbec tento typ kamery pripojiť cez wifi??

    OdpovědětVymazat
  40. Tiež mám túto kameru od minulého týždňa ale ostrost obrazu bola na 4m oničom. Nedalo mi to, tak som ju pekne od predu podľa návodu otvoril, a obraz na požadovanú vzdialenosť potočenim objektivu zaostril. Super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní22.08.17 0:09

      Samozrejme podľa video-návodu v článku Iva Kosteckeho

      Vymazat
  41. tiež ju mám od minulého týždňa zvuk v pohode len ten rozmazany obraz kde by som našiel návod na rozobratie tej kamery z predu ,dik

    OdpovědětVymazat
  42. V texte článku máš odkaz " Postup rozebrání na videu. " .

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj, ještě jeden dotaz, dá se někde sehnat nový firmware a jak jej přehrát, mohlo by to pomoct s přepáleným obrazem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, ako už bolo písané aj v článku a je to aj v priloženom manuále, kamera si aktualizuje FirmWare výhradne sama, Ty ako bežný užívateľ nemáš ako sa dostať k tomuto procesu.

      Vymazat
  44. Kamera je dobra, ze netreba nic len kameru sd kartu a wifi na mobil. Nic ine, ale tie casy na zazname uplne nezmyselne. Este toto nejako dotiahnut. Ked je pripojena na wifi k telefonu a nie je spustena aplikacia, tak si to cas nedrzi

    OdpovědětVymazat
  45. Kameru som vcera nainstaloval..trosku to trvalo ale vsetko funguje ako ma...a pozeram aj mimo domacej wifi sieti externe...najprv mi to neslo az po vlozeni sd karty zacala nahravat a rozbehol sa stream.je to celkom fajn vsetko az na kvalitu rozlisenia obrazu..to je slabie

    OdpovědětVymazat
  46. Zdravim nastavuji kameru dle manualu pri zmene hesla zadam puvodni zadam nove a potvrdim bohuzel pak se nic nedeje a jelikoz se heslo nezmeni tak me to uz dal nepusti. Nevite co stim?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš reset tlačítko ktoré teba podržať 30sek v návode to je a potom všetko znovu nastavit

      Vymazat
  47. Zdravím, chci se zeptat jak je to s nočním přísvitem? dosah je opravdu pouze 8m? v případě že by byl sledovany objekt vzdálen cca 20m a byl by v noci osvětlen bylo by na kameře něco vidět?
    díky.

    OdpovědětVymazat
  48. Mám problém, prosím o radu! Po úvodním nastavení hesel se kamera nepřipojila k WIFI. Při dalším vstupu do vyšší úrovně nastavení již nejde nic změnit, jelikož mód nastavení spadne po 20. vteřinách a kamera se restartuje, tzn nejde ani připojit k WIFI. To se děje opakovaně i po resetování kamery. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  49. Mozna s krizkem po funuse, ale z PC jsem obraz z kamery dostal. Googlil jsem a nekde jsem nasel www adresu, zadal jsem ji, ted nevim co jsem musel zadat, ale otevrelo se mi okno a mel jsem obraz v PC.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, je prosim potřeba po resetu nějak nastavovat nahravani ? Resetoval jsem kvůli zap. heslu a teď jsem bez zsznamu. Jinak co je to za dvouzilovy kabel vedle antény? Děkuji

      Vymazat
    2. A můžete sem vložit tu adresu? Díky

      Vymazat
  50. Zde se da stahnout programek pro sledovani i nahravani na PC.
    https://www.conrad.at/de/lan-wlan-ueberwachungskamera-1280-x-720-pixel-smartwares-c935ip-1218936.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DOBRÝ DEN tento program z kamerami nefunguje.

      Vymazat
  51. Prosim o radu, je mozne 24hod nonstop nahravanie pomocou tejto kamery? Podla manualu to vidim len na 1minutove videa, co sa mne nepaci...kameru mam, v mobile mi vsetko bezi, len to nahravanie...ako nato? Chcem klasiku, nahravanie na kartu nonstop, po par dnoch aby vymaxala stare data ked sa karta zaplni....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem nikde tuhle volbu nenašel, což mě mrzí, kameru vrátím.

      Vymazat
  52. Dobrý den. mám UGRSPlayer(V2.3.6).
    jak tam dostanu tři kamery, musím zapnout program 3x. a samozřejmně zadávat DID každé kamery, to je docela nepraktické.

    OdpovědětVymazat
  53. existuje nejaký program do PC na viac kamier?

    OdpovědětVymazat
  54. zdravím, mně kamera jede jak má, dokonce se nahrává video i do PC pokud jezapnutý, sice v original software UGRS2Player jde nastavit videa po 60 minutách, ale při živém sledování nebo nahrávání to po 10 min. (přibližně) vypne a napíše hlášku: Relay mode can only run 600 seconds. Nevíte někdo jak nastavit aby to na PC běželo pořád??

    OdpovědětVymazat
  55. Kde je reset tlačítko na kabliku jak píšete? Mě stále bliká zelená dioda jednou dlouze dvakrát krátce ale nejde mi to připojit. Reset tlačítko mám vzadu na kameře pod gumovou krytkou ale vy pište že je na kabliku.... Nejde mi to připojit ani když dám reset. Nějaké rady? Mám sokl 1920 B2

    OdpovědětVymazat
  56. Já ji budu dnes instalovat, tak mi držte palce
    Jinak jestli ve mě bouchnou saze tak zní bude jen maketa 😁

    OdpovědětVymazat
  57. Zdravim.. Jednou se mi v aplikaci objevil presuvnik ARMED/UNARMED.. Prepnul jsem na unarmed... Od te doby mi nejde upozorneni na telefon a v softwarovem rezim kasle na detekci pohybu.. Od te doby jsem tento presuvnik nevidel..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doplneni.
      Takze problem byla samotna aplikace.. Odinstalace a opetovna instalace nepomohla.. Musel se jeste procistit bordel co po apce zbyl a pak nova instal..
      Ostrost obrazu je perfektni jen pres Wifi pripojeni telefonu k routeru, ke kteremu je pripojena kamera.... Prez data je kvalita bida...

      Vymazat
    2. Dobrý den, kamera mě taky nenahrává na pohyb? je nutné vše naistalovat znovu?i přes routr

      Vymazat
  58. Zdravím,
    Kameru instaluji dle návodu ale při ukládání hesla v aplikaci mi napíše chyba uložení a to je konec dál jsem se nehnul nevíte kde by mohl být problém?

    OdpovědětVymazat
  59. Prosím o radu. Mám kamery z Lidlu a přestalo mi fungovat zvukové oznámení na telefonu Xiaomi Redmi 5a. V nastavení telefonu mám aktivováno snad úplně vše a stejně nic.
    Možná je to hloupost ale vše fungovalo do doby kdy mi poskytovatel internetu změnil tarif.
    Děkuji za každé info k odstranění problému jsem už zoufalá.

    OdpovědětVymazat
  60. Dobrý den kamarád mi dal míní kameru ze zaduje qr kód a pod tím dlouhé 24 číselný kód jak poznám jaké aplikace kbtomubpqtri pac naninternezu mi to vyhledat nechce děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
  61. zdravím, prosím o radu jak v aplikaci Silvercrest IP Cam S-K 1920 vypnout ta upozorňování na alarm. U té starší kamery v aplikaci OMGuard je na to okénko, ale u té novější jsem to nenašel. Dost to otravuje, když vám každou čtvrthodinu zapípá mobil. Díky V.Č.

    OdpovědětVymazat
  62. Ahojte. Ja mam tie kamery 3, od roku 2017. Vsetky funguju spolahlivo, akurat "night vision" ma dost slabu kvalitu. Preto som na Aliexpres kupil externy IR booster (reflektor) na 12 vdc. Urobil som si 12 Vdc rozvod, z ktoreho napajam IR boostre a cez down-konvertor 12/5vdc napajam kamery. Podarilo sa mi vsak "odpalit" na jednej kamere obvod U4 na plosaku wapp-G01SM01C (2013-12-30). Nemate niekto schemu? Ta U4 je tak zhorena, ze neviem ani zistit, co by to malo byt. Najskor to bude tranzistor (aky?). Dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den. Po dlhom case som objavil lidl kameru zapojil no neviem sa dostat do celkoveho nastavenia pohibovi senzor atd....Vie mi niekto poradit ako sa tam dostanem do celkoveho nastavenia?

      Vymazat
  63. Anonymní29.01.24 8:53

    Dobrý den,zakoupil jsem cameru model TA-JA-608GW-30 /MP Wilreless,bohužel tam nebyl návod na instalaci,nová,nikdo se do té camery nemůže dostat,heslo,atd,prosím o radu ,děkuji M.

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)