2015-05-12

Windows instalace error 0x80004005 a 0x80070057

Tyto chybové hlášky se mi při reinstalaci systému Windows 8.1 zobrazily a dlouho jsem nemohl diagnostikovat, čím je to způsobeno. Jelikož jsem před instalováním neprováděl žádné hardwarové změny, bylo mi toto chování značně podezřelé.


Chyba 0x80004005 popisuje stav:
Obecná chyba nelze otevřít klíče registru

A 0x80070057 se při pokusu o obnovu ze zálohy (měl jsem ji):
Došlo k interní chybě. Parametr je nesprávný
Oba errory neznačí nic konkrétního a spíš než řešení se vyhýbají podstatě, ale nebudu to dále natahovat. V základu šlo o to, že systém nelze nainstalovat na read-only disk, na který se změnilo mé 4,5 roku staré SSD, které tímto stavem umřelo.

Řešením tedy bylo zakoupení nového SSD. Vtipné na tom všem bylo to, že zjištění chyby na fyzické úrovni nic nenapovídalo. Změny FS probíhaly, ale neukládaly se, což je ve světě "pouze pro čtení" netradiční chování. Celý disk jsem i několikrát kompletně formátoval či plnohodnotně mazal, ale data se po smazání opět ukázala. 

Takže jestli vás toto trápí máte odpověď. Prosím ty, kteří měli tyto chyby ve stejném kontextu, aby mi nechali zprávu v komentáři. Zatím mi to přijde jako dost exotický problém...

3 komentáře :

  1. me to delam na windows 7 a nevim co stim

    OdpovědětVymazat
  2. když instaluju a HDD mam novej 500GB

    OdpovědětVymazat
  3. Chyba se objeví při pokusu o stažení či otevření souboru (fotka), která byla pořízena mobilem a je uložena v mobilu na externí SD kartě.

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)