2014-11-01

Tichý Účto - interní soubor blokován

V jednou zákaznickém počítači běží jednoduché účetnictví ÚČTO 2014 a jak to tak na konci každého roku bývá, začíná šílenství kolem daní a taky začíná zlobit počítač. Protože z let minulých, kdy se nic nestalo jsem již poučen, že v nejhorším to vždycky selže, implementoval jsem důkladné zálohování.

Ale zpět na začátek příběhu: ÚČTO bylo nestabilní a často psalo chybu:
Přístup k souboru XYZ... dočasný interní soubor blokován (RdOnly | LAN chybí #)
Už podle řešení tohotéž problému mi došlo, že soubor blokuje nějaký jiný proces. A co jiného by to v mém případě mohlo být než real-time záloha programem BitTorrent Sync. Takže jsem zastavil synchronizaci a bylo po problému. 


Jaké jiné programy by to mohly způsobovat: antivir a další podobné skenovací nástroje a pak souborové služby. Zároveň synchronizuji složku programem Wuala a ta problém nedělá. Předpokládám, že ani zálohování Dropboxem či OneDrivem by nemělo rovněž dělat problémy.

Zároveň vás ale chci upozornit, že používání online uložišť pro zálohování je sice pohodlné a částečně eliminuje riziko toho, že ztrátou počítače přijdete o data, ale také odesíláte soukromá data do neznámého prostředí a vaši zákazníci by se mohli ptát, jak nakládáte s jejich citlivými údaji. A proto používám Wualu, která je šifrovaná...

Budu rád, když se v diskusi podělíte o program, který způsobil tyto komplikace vám.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)