2014-05-17

Microsoft Office 365 zdarma pro studenty VŠB a UPOL

Vysoká škola Báňská se pustila do projektu spolupráce s Microsoftem, na základě toho zavedla studentům EfK povinné MS účty namísto klasických školních a při té příležitosti umožnila přihlásit se k programu i ostatním studentům na základě školního loginu.

P.S. úplně stejně to funguje pro studenty UPOLu! 
P.S. pokud nejste ani UPOL ani VŠB, tak pak je tu 3. možnost


Kromě dalších cloudových služeb to znamená, že student má k dispozici stolní sadu Officů 2013 zdarma. Mnozí se mě ptáte, kde se dají stáhnout. (časem i Office 2016)

Vsuvka: po 7 měsících od zveřejnění tohoto návodu jej dala k dispozici také sama Báňská. Oficiální postup na InNetu. Postup je stejný.

Pokračování: Portál se trochu vyvíjel a tak je to tam občas problém najít. Sledujte snímky obrazovky...


Vstupním místem je adresa: portal.microsoftonline.com, která se přesměruje na přihlašovací obrazovku. Zde se přihlásím školním emailem v loginovém tvaru: log000@vsb.cz a dojde k "přesměrování na stránku vaší organizace".



Dostanu se na web adfs.vsb.cz, kde už jen zadám LDAP (to bežné) heslo a dojde k dalšímu přesměrování na vsb-my.sharepoint.com, tady už pokračujte podle obrázků:





Ve výsledku jen stáhnete prográmek "Setup.X86.cs-cz_O365ProPlusRetail_..._TX_PR_.exe" a instalujete. Instalace chvíli trvá, takže to vydržte. 
Poté následuje aktivace, ta proběhne buď automaticky a vyskočí jen níže uvedená tabulka, případně opět zadejte svůj login a LDAP heslo. 


Nyní máte sadu Office nainstalovánu. Ze stejného místa si lze také instalovat Office do tabletu apod.

Problémy: Dlouho jsem se nemohl zbavit chyby: 
Omlouváme se ale při instalaci vašich aplikací Office jsme narazili na problém.
Funguje vám internetové připojení? Máte dost volného místa na hlavním pevném disku?
...

Řešením bylo stáhnutí nového instalačního souboru, původní měl 783 kB, nový pak 960 kB. To bylo vše.

Dejte mi, prosím, níže vědět, pro jakou fakultu uvedený způsob funguje! Pravděpodobně na všech, ovšem studenti FEI mají k dispozici i další placený software pro výukové účely zdarma. Na elms.cs.vsb.cz funguje login jen studentům katedry informatiky. Délka platnosti této licence bude pravděpodobně stejně dlouhá jako délka platnosti loginu na VŠB.

A co takhle 1 TB na OneDrive od školy zdarma?
A co nějaké další vychytávky?

6 komentářů :

  1. Díky za tip, proč warezit když můžu mít Office zdarma :)

    btw: už není třeba chodit přes nastavení, ale po přihlášení vybrat možnost "Počítače a systémy Mac" a je tam rovnou tlačítko nainstalovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je super zpráva, je fajn vědět že školy neztrácejí krok a jdou s dobou.

    OdpovědětVymazat
  3. Office 365 pro školy je zcela zdarma. Škola se tam zbaví nepotřebného železa v podobě serverů a posune se na Cloud. Pro fyzické osoby Office 365 není vůbec špatná volba podle plánů (http://ms-office-365.cz/kolik-to-bude-stat/) to vychází na 3,80 dollarů za měsíc, což je fajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to paráda newarezit. Jen je škoda, že nelze Office stáhnout a instalovat později. S mým pomalým připojením bych to stáhl třeba ve škole a pak instaloval v klidu doma.

    P.S. VŠB změnila iDOC a odkaz na jejich návod vede na 404

    OdpovědětVymazat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)