2011-11-10

Obal na Kindle Ostrava

Ačkoliv jsem totálně zatvrzelým odpůrcem všech ochranných obalů nebo dokonce fólií, které na elektronice nesnáším, dospěl jsem k názoru, že svou čtečku Kindle musím přenášet v nějakém důstojném obalu.

 
Prvním pouzdrem, které jsem pro čtečku měl bylo babičkou vlastnoručně ušité látkové pouzdro , které opravdu sloužilo jen k přenášení zařízení v nějakém nechráněném prostředí. U mě typicky v aktovce mezi jinými knihami nebo v cyklistických brašnách, když jsem jezdil o prázdninách "pro wifi".
 

 Trochu jsem ale odbočil. Za obal jsem nechtěl vyvalit závratné 'chechtaky' a tak oficiální pouzdro 30$ a v české variantě pak skoro 700 Kč vypadlo z výběru jako první. Na Aukro.cz jsem pak našel již přijatelná pouzdra s cenovkou kolem 300 Kč i s dopravou. 


V první chvíli jsem byl rozhodnut si tam obal koupit, ale pak mě spásně napadlo se podívat do internetového obchodu mé oblíbené firmičky a to České počítače nyní SystemControl, kde pravidelně nakupuju vše možné, co má jen trochu společného s počítači. (Jednak proto, že je tam levněji než v Ostravské Mecce AlfaComp v Mariákách, mám to blízko a nejen obchodní ředitel pan Muroň, ale i další lidé na prodejně jsou příjemní.)


Tuž jsem do hledání zadal Kindle a vylezl mi seznam. Po prostudování jsem vybral z nabídky 'Amazon Kindle 3 pouzdro z umělé kůže 382, černé' za 246 Kč. Levnější než z Aukra, neváhal jsem. Pokud je zboží dostupné a pokud vyplníte elektronický formulář do 10:00, pak stihnou zboží dodat na prodejnu ještě týž den a po 14:30 se dá vyzvednout. Což je neskutečně rychlá záležitost!

K samotnému pouzdru: Ač je z umělé kůže nevypadá vůbec špatně a na omak je příjemné. Má desky z tvrdého, ale zvenku měkkého materiálu zajištěné magnetickou sponkou. Není co vymyslet. Kindle do nich krásně pasuje a lícuje s milimetrovou přesností na všechny systémové čudlíky a konektory.


Samotné čtení z toho pouzdra je o něco horší než ze sólo čtečky, protože text je jakoby utopen v rámečku okolo, ale tak moc to zase nevadí. Posunování stránek je přístupné a zapínání je taky "nějak slušně" dostupné. Největší problémy mám vždy s umístěním té magnetické spony, protože ta trošku překáží. Naštěstí ji lze převrátit naruby a zapnout "zvenku".


Zpracování je dobré a jak jsem už zmínil všechno pasuje. Pouzdro mám zatím příliš krátkou dobu na to abych poznal, jestli je kvalitně udělané a vydrží, zatím to vypadá dobře! Případnému zájemci tedy doporučuji tento obal.







Žádné komentáře :

Okomentovat

Dotaz, připomínka, oprava?
(pokud máte problém s vložením příspěvku, vyzkoušejte to v prohlížeči Chrome)